Sari la conținut

Superfructul care te protejează de cancer şi de boli de inimă

Cel mai popular fruct din lume, mango are un gust delicios cu o aromă unică şi conţine o cantitate mare de Vitamina E, este bogat în nutrienţi, fibre, antioxidanţi, vitaminele C (care se află în cantitate dublă în fructul crud), E, B6, K; Cupru, Potasiu, Seleniu, Magneziu, Fosfor, Zinc, Fier, 17 aminoacizi, Omega 3 şi 6, Zinc, pectine, amidon, acizi folici.

Mango are proprietăţi deosebite, prezentând numeroase beneficii asupra sănătăţii: reduce colesterolul, întăreşte sistemul cardio-vascular, reduce fragilitatea vasculară, are un puternic efect antioxidant şi imunostimulator, scade riscul apariţiei cancerului.

Prebvenirea cancerului

Studiile au arătat că mango conţine nişte compuşi antioxidanţi care se pare că protejează împotriva cancerului de colon, sân, prostată şi a leucemiei. Aceşti compuşi includ quercitină, izoquercitrină (cu efect antihipertensiv), astragalină, fisetină, acid galic şi galat de metil.

De asemenea, mango abundă în enzime. Alături de aceşti antioxidanţi necesari pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, mango mai este şi o sursă grozavă de vitamina A (ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi a oaselor, dar şi a vederii) şi vitamina C (susţine sistemul imunitar şi lupta cu radicalii liberi).

Citeste si:

Conţine şi proteine, carbohidraţi, vitamina E şi vitamina B6. Antioxidanţii săi, pe lânga rolul pe care îl au în prevenirea cancerului, încetinesc şi procesul de îmbătrânire şi lupta împotriva bolilor de inimă.

Ajută digestia

Mango conţine enzime digestive care ajută la descompunerea proteinelor şi susţine o bună funcţionare a sistemului digestiv. Este un fruct extrem de preţios şi în lupta împotriva acidităţii gastrice datorită enzimelor pe care le conţine..

Datorită conţinutului ridicat de fibre, te poate ajuta şi în combaterea constipaţiei. Consumul a două mango mici în care sămânţa încă nu s-a format în întregime, alături de nişte sare şi miere reprezintă un remediu foarte eficient împotriva diareei, dizenteriei, greţurilor, dispepsiei cronice, indigestiei şi constipaţiei.

Ajută în cazul diabetului şi al colesterolului ridicat

Mango normalizează nivelurile de insulină din sânge. Fierbe câteva frunze de mango în apă şi lasă-le la saturat pe parcursul nopţii. Consumă decoctul filtrat dimineaţa ca remediu natural pentru diabet. Indicele glicemic al mango-ului este mediu, între 41-60, prin urmare acest fruct nu îţi va creşte semnificativ glicemia.

Un studiu realizat în Australia a dovedit că persoanele care au consumat un mango zilnic au fost ajutate în combaterea diabetului şi al colesterolului. De asemenea, acest studiu susţine că mango îi ajută şi pe pre-diabetici (o afecţiune în care pacienţii suferă de glicemie ridicată dar nu într-atît de mult încât să fie diagnosticaţi cu diabet).

Datorită conţinutului ridicat de fibre solubile, pectină şi vitamina C, mango scade nivelul colesterolului rău (LDL).

Scade tensiunea şi luptă împotriva bolilor cardiace

Având în vedere că mango este bogat în potasiu, acesta poate ajuta la scăderea tensiunii. Fiind o sursă importantă de vitamina A, vitamina E şi seleniu, mango ajută şi la protecţia împotriva bolilor de inimă.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina B6, mago previne bolile de inimă, ajutând la scăderea nivelurilor de homocisteină, o toxină celulară care iţi afectează sănătatea creierului şi inimii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.