joi, martie 30, 2023

Suplimente pentru somn. Ai probleme cu somnul? Dacă nu e vorba de o problemă de sănătate, poți încerca anumite suplimente alimentare. Însă, nu înainte de a cere sfatul unui medic. 

Cele mai eficiente suplimente pentru somn sunt mgneziul, melatonina și sanumiți aminoacizi. S-a demonstrat că încurajează somnul, fie stimulând producția de hormoni care favorizează somnul, fie calmând activitatea creierului.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Grăsimea se acumulează de la aliment...

Suplimentele care vă pot ajuta să adormiți includ:

Magneziul. Magneziul ajută la activarea neurotransmițătorilor responsabili de somn. S-a demonstrat că dozele de până la 500 miligrame (mg) pe zi îmbunătățesc somnul. Ar trebui să fie luat împreună cu alimente.

Suplimente pentru somn

5-HTP (5-hidroxitriptofan). Aminoacidul 5-HTP stimulează producția de serotonină, care a fost asociată cu reglarea somnului. Dozele de până la 600 mg pe zi, administrate fie o dată pe zi, fie în doze divizate, par a fi eficiente în tratarea insomniei, potrivit studiilor.
Melatonina. Organismul produce în mod natural hormonul numit melatonină, dar poate fi luat și sub formă de supliment pentru a vă ajuta să vă reglați somnul. Dozele de 0,5-5 mg luate cu 2 ore înainte de culcare, adică între orele 20-21. pentru majoritatea persoanelor, ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

Te-ar mai interesa: LISTA fructelor cu un conţinut mare de fructoză. M...

De exemplu, o analiză a 19 studii asupra persoanelor cu tulburări de somn a constatat că melatonina a contribuit la reducerea timpului de adormire cu o medie de 7 minute. În multe dintre aceste studii, oamenii au raportat, de asemenea, o calitate semnificativ mai bună a somnului.

În plus, melatonina poate ajuta la tratarea jet lag-ului, o tulburare temporară a somnului. Jet lag-ul apare atunci când ceasul intern al corpului nu este sincronizat cu noul fus orar. Melatonina poate ajuta la reducerea jet lag-ului prin sincronizarea ceasului intern cu schimbarea orei.

Te-ar mai interesa: Specialiștii antenționează că aproape jumătate din...

L – teanină. L-teanina este un aminoacid cu proprietăți sedative. Deși nu s-a demonstrat că induce somnul, acesta ar putea ajuta la relaxare. Dozele de 400 mg pe zi par a fi utile în tulburările de somn.
GABA (acid gamma-aminobutiric). GABA este un compus produs în creier. Inhibă anumiți emițători și poate ajuta sistemul nervos central să se relaxeze. Se recomandă doze de 250-500 mg și nu mai mult de 1.000 mg.

Te-ar mai interesa: Mergi de urgenţă la medic dacă ai acest simptom! S...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private