Suplimente: vitamina care poate crește semnificativ riscul de cancer atunci când este luată pe termen lung

Luarea suplimentelor de vitamine vă poate îmbunătăți sănătatea, dar majoritatea oamenilor ar trebui să poată obține toate vitaminele de care au nevoie prin dieta lor. Acest mijloc de consum poate fi, de asemenea, mai sigur. Într-un studiu, administrarea unui supliment de vitamine popular pe parcursul a doi până la trei ani a fost asociată „în mod semnificativ” cu un risc crescut de cancer.

Organismul are nevoie de o varietate de vitamine pentru a funcționa. Una dintre cele mai importante este vitamina B12, care ajută la menținerea sănătoasă a sângelui și a celulelor nervoase ale corpului și ajută la formarea ADN-ului. Cu toate acestea, modul în care consumați vitamina poate determina beneficiul și riscul acesteia. Aceasta este concluzia unui studiu care examinează efectele suplimentării cu vitamina B12.

Concluzia îngrijorătoare a studiului, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, este că „efectul pe termen lung” al suplimentării atât cu acid folic, cât și cu vitamina B12 poate crește riscul de cancer.

Acidul folic este versiunea artificială a vitaminei folate (cunoscută și sub denumirea de vitamina B9). La fel ca B12, acidul folic ajută organismul să producă globule roșii sănătoase și se găsește în anumite alimente.

Cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate pot fi anulate atunci când sunt suplimentare cu aceste vitamine pe parcursul unui număr de ani, sugerează studiul.

Scopul studiului a fost de a evalua efectul pe termen lung al suplimentării atât cu acid folic, cât și cu vitamina B12 asupra incidenței cancerului general și asupra cancerului colorectal în studiul Vitaminele B pentru prevenirea fracturilor osteoporotice (B-PROOF).

Studiul B-PROOF este un studiu controlat randomizat asupra suplimentelor cu vitamina B12 și acid folic pentru riscul de fractură la persoanele în vârstă.

Studiul a fost conceput pentru a evalua efectul a doi până la trei ani de suplimentare zilnice cu acid folic (400 μg) și vitamina B12 (500 μg) față de placebo asupra incidenței fracturilor.

Informațiile despre incidența cancerului au fost obținute din registrul olandez al cancerului.

Cercetătorii au descoperit că „alocarea vitaminelor B a fost asociată cu un risc mai mare de cancer general”.

Mai mult, vitaminele B au fost asociate „în mod semnificativ” cu un risc mai mare de cancer colorectal, au raportat ei.

Cancerul colorectal începe în colon sau rect. Aceste tipuri de cancer pot fi numite și cancer de colon sau cancer rectal, în funcție de locul în care încep.

„Suplimentele cu acid folic și vitamina B12 au fost asociate cu un risc crescut de cancer colorectal”, au concluzionat cercetătorii.

Descoperirea se bazează pe dovezi anterioare, publicate în The Journal of the American Medical Association.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia