marți, ianuarie 31, 2023

Cum scapi de balonare cu câteva suplimente. Printre cele mai întâlnite cauze ale balonării se numără alimentele care cauzează retenția de apă și încetinesc digestia. Din fericire, puteți rezolva rapid problema balonării cu ajutorul unor suplimente

Vitamina B6

Vitamina B6 combate retenția de apă în organism. Un număr de studii au arătat că 90% din populația lumii are deficiență de vitamina B6, din cauza stilului de viață modern și al obiceiurilor alimentare deficitare. Această vitamină mai are și beneficiul de a stimula sistemul imunitar, în lupta sa contra bacteriilor și virusurilor. Este extrem de benefică și pentru cardiaci și femei gravide. Cele mai bune surse de vitamina B6 sunt: pește, cereale integrale, spanac, legume, carne de pasăre.

Te-ar mai interesa: Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”...

Vitamina B1

Vitamina B1 este crucială pentru digestia carbohidraților. De fapt, transformă ceea ce mâncăm în energie. Pe lângă asta, îmbunătățește funcția inimii și a nervilor, dar de asemenea accelerează digestia și neutralizează gazele și balonarea. Cele mai bune surse de vitamina B1: cereale integrale, legume, drojdie.

Mentă

Studiile au demonstrat că ceaiul de mentă sau suplimentele cu mentă pot reduce simptomele sindromului intestinului iritabil, inclusiv balonarea. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizați suplimente. Menta poate interfera cu absorbția fierului și cu anumite medicamente. De asemenea, poate provoca arsuri la stomac la unele persoane.

Te-ar mai interesa: Previziuni Carmen Harra: „Pe parcursul anului o să...

Ceai de musetel

Ceaiul de mușețel poate ajuta, de asemenea, la reducerea indigestiei, a gazelor și a balonării. Consumul de ceai de mușețel înainte de mese și la culcare pentru a preveni aceste neplăceri.

Cum scap de balonare cu suplimente

Simeticona

Simeticona este un medicament eliberat fără rețetă. Simeticona funcționează prin consolidarea bulelor de gaz în stomac, permițându-vă să le expulzați mai ușor. Urmați instrucțiunile de dozare și asigurați-vă că discutați despre acest medicament cu medicul dumneavoastră, dacă luați alte medicamente sau sunteți gravidă.

Te-ar mai interesa: Zincul n-ar trebui să lipsească din corp. Joacă un...

Cărbune activat

Carbunele activat este un alt tip de tratament fara prescriptie medicala care ajuta la eliminarea gazelor din colon. Luați comprimatele chiar înainte cu o oră și după mese.

Oțet de mere

Diluați o lingură de oțet de mere într-o băutură, cum ar fi apă sau ceai. Beți chiar înainte de mese sau de până la trei ori pe zi, atât timp cât este necesar pentru a reduce simptomele.

Te-ar mai interesa: Cum interpretezi singur rezultatele analizelor med...

Suplimente lactazice

Lactoza este un zahăr din lapte. Persoanele cu intoleranță la lactoză nu pot digera acest zahăr. Lactaza este enzima pe care organismul o folosește pentru a descompune lactoza. Suplimentele de lactază sunt disponibile fără prescripție medicală și vă pot ajuta organismul să digere lactoza.

Cuisoare

Uleiul de cuișoare poate ajuta la reducerea balonării și a gazelor prin producerea de enzime digestive. Adăugați două până la cinci picături la un pahar de apă și beți după mese.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1 februarie 2023. O zi dezastruoasă pentr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private