duminică, octombrie 2, 2022

Suplimentele alimentare așa cum le spune și numele, sunt acele pastile care conțin substanțe active ce înlocuiesc lipsurile din organism. În loc să ne luăm substanțele din alimente, le luăm într-o formă sintetică din pastile. Un studiu recent a arătat că acestea fac foarte mult rău, deoarece acestea ridică extrem de mult riscul de cancer

„Nu ştim exact de ce se întâmplă acest lucru la nivel molecular, dar dovezile arată că persoanele care iau suplimente alimentare în exces tind să fie mai predispuse la a se îmbolnăvi de cancer”, a declarat cercetătorul Tim Byers, de la Centrul Oncologic al Universităţii din Colorado, Statele Unite ale Americii, citat de Mediafax.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilo...

Atunci când subiecții studiului au depășit doza recomandată de suplimente riscul de cancer a crescut exponențial. Spre exemplu, un studiu din 2006, arată că suplimentele care conțin acid folic duc la un risc mai mare de cancer mamar, față de femeile care consumă acid folic în cantițăți mult mai mici.

„Acest lucru nu înseamnă că oamenilor trebuie să le fie teamă să ia vitamine şi minerale. Dacă sunt administrate în doze corecte, multivitaminele sunt bune pentru organism”, a spus Tim Byers.

Însă, cea mai sănătoasă metodă este de a procura vitaminele și minerale din alimentație. O alimentație bogată în grăsimi bune, proteine și vitamine este perfectă.

Te-ar mai interesa: Schimbări majore la Casa Regală. 10 lucruri de zi ...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private