Sari la conținut

Suplimentele care cresc riscul de cancer testicular. Mulți bărbați le iau fără să știe la ce pericol se expun

Bărbaţii care iau frecvent suplimente pentru creşterea masei musculare au cu 65% mai multe şanse de a dezvolta cancer testicular, scrie publicaţia Daily Mail.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale au făcut această descoperire în urma unei cercetări care a inclus peste 100.000 de bărbaţi.
Persoanele incluse în studiul ce leagă suplimentele pe bază de creatină de apariţia cancerului testicular au răspuns câtorva întrebări legate de obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă, însă au fost luaţi în considerare şi alţi factori precum vârsta, rasa, fumatul, consumul de alcool, istoricul familial sau rănile survenite în zona testiculară.
Rezultatele au arătat că bărbaţii sub 25 de ani care iau suplimente cu creatină sunt expuşi unui risc mult mai mare de a dezvolta acest tip de cancer. “Dacă sunt folosite de tineri, pe termen lung şi, mai ales, dacă sunt combinate cu alte suplimente, aceste prafuri pot avea repercusiuni asupra stării de sănătate şi pot creşte semnificativ riscul de cancer testicular”, spune profesorul Tongzhang Zheng, cel care a condus acest studiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.