luni, august 2, 2021

Eliminare celulită picioare. Se estimează că mai mult de 85% dintre toate femeile cu vârsta de 21 de ani și peste au celulită. Nu este la fel de întâlnită la bărbați.

Celulita se poate dezvolta pe coapse,

deoarece zona are în mod natural mai mult țesut gras. Alți factori de risc pentru dezvoltarea celulitei includ:

  • vârstă,
  • estrogen,
  • istoric familial,
  • inflamația țesuturilor,
  • creșterea țesutului gras cauzată de creșterea în greutate,
  • pierderea colagenului,
  • circulație proastă (o problemă frecventă la nivelul picioarelor),
  • probleme cu drenajul limfatic ,
  • pidermă subțire (stratul exterior al pielii).

Chiar dacă nu afectează starea de sănătate, celulita este neplăcută și majoritatea femeilor încearcă să o elimine. Există anumite metode care ameliorează aspectul de coajă

de portocală a pielii. Printre ele se numără: masajul, un anumit supliment alimentar și exercițiile fizice.

Masaj

Un remediu promițător pentru celulită este masajul. Masajul poate reduce celulita îmbunătățind drenajul limfatic. De asemenea, vă poate ajuta să vă întindeți țesutul pielii. Cremele pentru masaj oferă aceleași beneficii, dar componenta cheie este procesul de masaj. Nu puteți aplica o cremă și să vă așteptați ca celulita să dispară de la sine.

De asemenea, să știți că doar un singur masaj nu va ajuta când vine vorba de celulită. Trebuie să repetați procesul în mod consecvent

pentru a obține și a menține rezultatele dorite.

Suplimente cu peptide bioactive de colagen

Un studiu din 2015 a constatat o îmbunătățire a celulitei la femeile care au luat peptide bioactive de colagen. Participantele au luat suplimentul zilnic oral timp de 6 luni. În general, s-a observat o reducere a celulitei pe coapse. Ameliorarea a fost observată atât la femeile cu o greutate normală, cât și la cele supraponderale, dar cele normoponderale au observat cea mai mare îmbunătățire.

Deși rezultatele sunt interesante, sunt necesare mai multe studii pentru a susține rolul oricărui supliment în

ameliorarea celulitei.

Bea mai multă apă

Apa plată este o altă opțiune low-cost care poate ajuta la eliminarea celulitei. Nu numai că te menține hidratat, dar apa ajută la îmbunătățirea circulației și a fluxului limfatic.

Pierdere în greutate

Pierderea în greutate ar putea ajuta, de asemenea, în cazul unor persoane cu supraponderalitate și obezitate să reducă celulita. Pierderea excesului de grăsime corporală poate reduce în mod natural aspectul celulitei.

Cu toate acestea, oelulita poate apărea inclusiv la persoane normoponderale sau subponderale.

Dacă doriți să pierdeți în

greutate sau să vă tonifiați mușchii, puteți constata că o dietă sănătoasă și exercițiile fizice vă pot ajuta să reduceți celulita pe coapse.

 

Ultimele stiri

Parteneri