Sari la conținut

Surprinzător: De ce nu ar trebui să bei apă când mănânci dulciuri

dulciuri
Sursă foto: Arhivă Doctorul ZIlei
De ce dulciurile provoacă sete

Surprinzător: De ce nu ar trebui să bei apă când mănânci dulciuri! Consumul de apă în timp ce mănânci dulciuri poate crește glicemia la niveluri foarte ridicate. Creșterea zahărului din sânge crește atunci când bei apă, chiar mai mult decât dacă mănânci mai multe dulciuri fără să bei nimic.

La această concluzie au ajuns oamenii de știință și cercetători din America de Sud, care au descoperit că apa ajută organismul să absoarbă mai multă glucoză din alimente. Rezultatele studiului sunt deosebit de importante pentru persoanele care nu pot renunta la tentatiile dulci. Unul dintre cele mai comune obiceiuri este să bei apă pentru a reduce excesul de zahăr.

De ce alimentele foarte dulci provoacă sete?

dulciuri
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Răspunsul este glucoza conținută în zahăr. Această substanță, care se găsește în fiecare desert, poate întârzia golirea stomacului. Ca urmare, lichidele nu ajung la timp în intestine unde pot fi absorbite și astfel intestinele semnalează sete. Dar chiar dacă bei apă, setea nu se potolește. Îți va fi sete până când stomacul este complet gol, adică până când organismul va absorbi toată glucoza din desertul mâncat.

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt alarmante

Pentru acest nou studiu, oamenii de știință au analizat nivelul zahărului din sânge la un grup de 35 de persoane care au mâncat desert și au băut apă înainte, în timpul sau după masă sau nu au băut deloc. Persoanele care au băut apă cu desertul au prezentat cea mai mare creștere a nivelului de zahăr din sânge. Nivelurile lor au fost aproape de două ori mai mari decât cele din celelalte grupuri.

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge sunt alarmante, deoarece organismul poate deveni desensibilizat și își poate pierde capacitatea de a regla corect nivelurile din sânge. Toate acestea pot duce la diabet. Prin urmare, oamenii de știință recomandă să bei apă înainte sau după masă.

În general, oamenii ar trebui să evite să bea apă cu alimente dulci pentru a reduce impactul consumului de zahăr. Acesta este un sfat important, mai ales pentru cei care suferă de diabet.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel