Sari la conținut

Surpriză uriașă pentru turismul medical. Care sunt principalele motive pentru care străinii vin să se trateze în România

Multime de oameni
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un miliard de oameni va avea osteoartrita pana in 2050

Surpriză pentru turismul medical. România a devenit un favorită pe harta turismului medical european pentru radioterapie minim invazivă, iar numărul pacienților care locuiesc în străinătate care optează pentru tratamente eficiente aici s-a triplat din vara trecută față de vara trecută. Dr. Laresh Nechifor a subliniat că țara noastră este unul dintre pionierii radiologiei intervenționale și se află pe primul loc în Europa la numărul de embolizări de fibrom uterin de succes.

 

Dr. Rareș Nechifor a detectat motivele pentru care străinii și românii din diaspora accesează procedurile de Radiologie Intervențională din România în ultima perioadă.

Dr. Laresh Nechifor
Sursă foto: Dr. Laresh Nechifor

”Am constatat fenomenul de turism medical și în România, avem programări foarte multe pentru pacienți din afara țării pentru toate lunile de vară, dar și pentru începutul lui septembrie sau chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Există desigur mai multe motive care împreună aduc pacienții străini sau românii din diaspora la tratamente de Radiologie Intervențională la noi în țară: 

  • Dificultatea de a primi în țările de rezidenta un suport medical adecvat si la timp. În multe țări din Europa de Vest există liste de așteptare ce fac ca proceduri minim invazive de radiologie intervențională să fie oferite cu întârziere de șase luni uneori un an de zile. Această perioadă de așteptare nu este întotdeauna acceptabilă pentru un pacient în suferință.
  • Aceleași servicii, oferite în regim privat în Europa de Vest, implică costuri semnificative de 3-4 ori mai mari decât în România. Este mult mai ieftin pentru cineva din Anglia, de exemplu, să zboare în România, să-și facă tratamentul și să se întoarcă acasă după două zile decât să plătească aceeași intervenție într-un spital privat din Regatul Unit. De exemplu, o procedură de embolizare uterină costă în România 2500 € față de 8000 € în Anglia. Pentru țările Uniunii Europene serviciile medicale efectuate si plătite în România sunt decontate la întoarcerea acasă.

Am început să fim tot mai cunoscuti! În România avem centrul de embolizare uterină cu volumul de activitate cel mai mare din Europa. Anual tratăm peste 500 de cazuri, adică de 10 ori mai mult decât spitalele regionale din Europa de Vest și de două-trei ori mai mult decât spitalele universitare de referință din Europa. Aceste interventii le efectuăm de peste 20 de ani. Timpul și experiența acumulată, numărul mare de pacienți tratați, ne-au facut cunoscuti.

Citeste si:

Condițiile oferite de spitalele private din România sunt foarte bune. Comunicarea cu pacientul, posibilitatea de a programa rapid investigațiile și intervențiile necesare sunt elemente foarte importante în alegerea facuta de pacient. Experiența medicilor nostri și paleta de proceduri de radiologie intervențională oferite este una vasta. Colaborarea medicilor de specialități diferite este posibilă și rapidă în anumite centre dedicate radiologiei intervenționale”, spune medicul.

Cele mai accesate proceduri de Radiologie Intervențională din România sunt, potrivit dr. Rareș Nechifor, cele de embolizare a fibromului uterin si a adenomiozei uterine.

„Pe locul doi sunt procedurile minim invazive de nucleoplastie si discetomie pentru tratarea herniilor de disc și în general a durerilor de spate. Tot mai mulți pacienți ne solicită tratarea prin embolizare a adenomului de prostată, a varicocelului si a sindromului congestie pelvina. Pentru toate procedurile de radiologie intervențională avem o rată medie de succes tehnic foarte mare de peste 95% din cazuri, ceea ce face ca satisfacția pacienților să fie obținută în 80% – 90% din cazuri, in conditiile in care majoritatea interventiilor nu necesită anestezie generală, incizii, recuperare si nici durere sau posibile complicații majore asociate chirurgiei.”, declară dr. Rareș Nechifor.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.