marți, mai 24, 2022

Tânără de 19 ani, izgonită din spital de o asistentă. Ajunsă la Camera de Primiri Urgențe (CPU) a Spitalului Municipal Huși, o tânără în vârstă de 19 ani i-a spus unei asistente că are dureri mari la nivelul rinichilor, precum și urinări cu sânge.

Surprinzător, cadrul medical i-a transmis fetei să plece acasă, pentru că în respectiva unitate sanitară există lucruri mult mai importante de făcut.

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă hipotiroidismul la copii și cât d...

După ce a fost alungată, tânăra și-a sunat mama, care muncește în Austria, povestindu-i ce a pățit. Imediat, femeia a luat legătura telefonic cu dr. Bogdan Popa, managerul Spitalului Municipal Huși, căruia i-a semnalat problema. Ulterior, fata a revenit în unitatea sanitară și a fost controlată de un medic.

”Avem treburi mai importante decât rinichii tăi”

“A fost, fără îndoială, o depășire a atribuțiilor din partea acelei asistente. Am spus și repet: nu admit ca un pacient să ajungă la spitalul Huși și să nu beneficieze prompt de atenția cadrelor medicale”, a spus dr. Bogdan Popa, managerul Spitalului Huși, potrivit vremeanoua.ro.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

Tânăra de 19 ani s-a prezentat la spitalul Huși, cu dureri mari la nivelul rinichilor și cu urinări cu sânge. Mama sa, care lucrează în Austria, i-a cerut insistent să nu mai stea deloc acasă și să meargă să fie numaidecât văzută de un medic. Fata nu prea a fost de acord, întrucât auzise de la unii și de la alții, că la spital, dacă nu te cunoaște nimeni, nu prea ești băgat în seamă.

Te-ar mai interesa: Profesorul Constantin Dulcan: „Tot ceea ce facem r...

La insistențele mamei însă, fata s-a decis să vină singură la Compartimentul de Primire Urgențe. Acolo însă, cât aștepta la rând, a fost zărită de o asistentă care a întrebat-o ce vrea, iar tânăra i-a spus că are dureri la rinichi și nu a dormit deloc noaptea trecută de rău ce i-a fost. Asistenta respectivă nu a părut impresionată de situația fetei, astfel că i-a spus să plece, că la CPU “au treburi mai importante decât rinichii ei”, după cum a relatat mama.

Te-ar mai interesa: Hipertensiune arterială: Mirosul cel mai frecvent ...

Răspunsul managerului

Mama fetei este convinsă că asistenta a vrut să se răzbune, deoarece sunt cunoștințe mai vechi.

“Da, este adevărat că această asistentă, Georgiana, mă cunoaște pe mine, a fost și măritată cu cineva din familia mea, s-au despărțit, dar e treaba lor, nu a mea, iar ea acum s-a răzbunat pe fată, pentru că nu știu ce are ea cu mine.

Dacă fata vine la CPU cu urină cu sânge, cu dureri mari de rinichi, tu o trimiți acasă? Poate ai ceva cu mine, nu mă placi, dar în ce calitate decizi tu ca un copil cu o gravă problemă de sănătate să plece din spital așa cum a venit, fără să fie văzut de medic? Când ești cadru medical la un spital, nu faci tu răzbunări personale în timpul serviciului. Dacă nu ești capabil să îți faci datoria, înseamnă că nu ai ce căuta în funcția respectivă”, a mai precizat mama fetei.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

Într-un final, dr. Bogdan Popa, managerului Spitalului Municipal Huși le-a transmis celor aflați în subordinea lui ca, pe viitor, să preia fiecare pacient și să-l trateze cu maximă promptitudine.

“Voi depune toate eforturile, pentru ca toți pacienții care se adresează spitalului Huși să fie preluați și tratați cu promptitudine”, a mai spus dr. Bogdan Popa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private