duminică, martie 7, 2021

Tatuajele au devenit un obicei prin care oamenii își decorează pielea cu desene care au o anumită însemnătate pentru ei. Chiar dacă unii oameni privesc cu ochi sceptici tatuajul multe teorii susțin faptul că ar fi dăunător. De fapt tatuajul ascunde un beneficiu al sănătății – acela că stimulează imunitatea

Tatuajul este în principal o rană care se va vindeca, iar cerneala va rămâne acolo permanent încastrată în straturile inferioare ale pielii. Faptul că organismul tău se luptă cu vindecarea rănii și cu eventualele infecții îl stimulează și asta nu e tot. După ce tatuajul se vindecă, organismul se întoarce la o stare de echilibru. Dar dacă îți faci mai multe tatuaje, organismul nu se mai întoarce la acea stare de echilibru, ci țintește mai sus. Imunitatea ta crește cu un nivel mai mult.

Conform Huffington Post, 29 de participanți au oferit mostre de salivă pentru a le fi analizată imunoglobulina A. Astfel, imunoglobulina A scade atunci când îți faci primul tatuaj, iar sistemul tău se află sub influența factorilor de stres. În acest fel, fiind mereu sub influența factorilor de stres, organismul se adaptează și nu îi mai percepe ca pe niște factori de stres, astfel că toleranța ta la stres va crește.

A.

Ultimele stiri

Parteneri