Sari la conținut

Te-ai gândit vreodată să pui ceapă în șampon? Efectele sunt de-a dreptul fabuloase

Te-ai gândit vreodată să pui ceapă în șampon? Efectele sunt de-a dreptul fabuloase. Accelerarea creșterii, prevenirea căderii părului și combaterea mătreții sunt doar câteva dintre beneficiile șamponării părului cu ceapă.

Aflați mai multe despre acest celebru șampon și despre cum să îl faceți acasă!

Remediile naturale s-au dovedit a fi o opțiune excelentă pentru părul lung și strălucitor, dar printre cele mai eficiente se numără șamponul cu ceapă, potrivit MejorconSalud.

Acest lucru se datorează faptului că ceapa are o cantitate mare de flavonoide și quercetină, antioxidanți care dezactivează moleculele care sunt dăunătoare creșterii celulelor (de exemplu, cele ale scalpului) și conservării acestora”, așa cum este descris de Asociația Națională a Cepei.

Șampon cu ceapă: beneficii și utilizări

Ce se întâmplă dacă pui ceapă în șampon. Părul o sa îți mulțumească! Pe lângă antioxidanți, ceapa este bogată în vitamina C, care este esențială pentru construirea și întreținerea colagenului din piele și păr. Cu toate acestea, acest șampon servește pentru multe alte lucruri:

Citeste si:

1. Păr mai puternic

Acest sampon este compus in principal din ceapa rosie sau mov, care contine quercetina care imbunatateste rezistenta parului, prevenind ruperea si descuamarea acestuia.

2. Adio părului gras

De asemenea, este bogat în vitamine, săruri minerale, fosfor, fier, calciu și sulf, acesta din urmă având proprietăți antiseptice care elimină răspândirea ciupercilor sau bacteriilor, dintre care multe sunt cauze ale părului gras.

3. Mai lung și mai mătăsos

Furnizarea sa de sulf și quercetină stimulează fluxul sanguin și acționează ca un antiinflamator, ceea ce contribuie la creșterea mai rapidă a părului.

Cum se prepară un șampon cu ceapă?

Ingrediente

1 sticla de sampon de orice marca si aroma de 350 mililitri

1 ceapă mare mov sau roșie

Pregătirea

Tăiați ceapa bucăți și puneți fragmentele în șampon, agitați și lăsați-o să se odihnească 15 zile. Odată ce acest timp a trecut, folosiți-l.

Crezi sau nu, acest sampon cu ceapa nu miroase urat, prin urmare il poti folosi de fiecare data cand faci baie.

De fapt, cu cât îl folosiți mai mult, cu atât efectele sale sunt mai rapide. Îndrăznești?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.