luni, septembrie 21, 2020

Te îngrași după o vârstă. Este mit sau adevăr? Indiferent de vârstă trebuie să ai grijă la silueta ta, fiindcă ea reflectă și cât de sănătoasă ești ca femeie, nu doar cum arăți.

Cu atât mai mult cu cât înaintezi în vârstă kilogramele acumulate în plus vor fi date la o parte mult mai greu. Respectă anumite reguli și totul va fi bine.

Foarte important de menționat încă de la început: dincolo de aspectul inestetic, grăsimea depusă pe abdomen este un factor de risc pentru apariția diabetului zaharat dar și a bolilor cardiovasculare.

Citește și:

Înaintarea în vârstă face ca țesutul adipos să fie repartizat mai mult pe talie decât pe coapse, iar toate aceste modificări sunt însoțite de diminuarea densității osoase, de accentuarea retenției de apa. Dar dacă ai o dieta corecta, adecvată vârstei, faci sport și ai grijă la excesele alimentare poți evita aceste lucruri.

Iată ce reguli este bine să respecți:

Nu mânca între mese dulciuri sau câte o gustare. Aceste mici plăceri culinare pe care ești tentată să le iei între mese nu vor face decât să deregleze organismului și să ducă la acumularea multor kilograme. Dacă totuși nu te poți abține și ai pofte multiple, măcar alege alimente care au puține calorii. De exemplu, poți mânca legume proaspete așa cum sunt: roșiile, ardeii, castraveții, conopidă.

Citește și:

Ai grijă să respecți cele 3 mese principale ale zilei. Cea mai bună soluție, spun specialiștii este să mănânci la ore fixe. Să nu faci excese alimentare, să consumi doar cât ai nevoie pentru a-ți potoli foamea fizică nu și pe cea emoțională. De asemenea, alege în meniul tău zilnic alimente sănătoase, cele care sunt pline de nutrienți, vitamine, minerale, nu calorii goale.

Nu renunța complet la proteinele de origine animală ca să nu ai eventuale probleme. Acestea trebuiesc numai diminuate cantitativ.

Citește și:

Foarte important: renunță la alcool sau consumă alcool doar la ocazii speciale. Consumul de alcool vine la pachet cu o mulțime de calorii pe care sigur nu le dorești.

Uite ce ai putea să consumi cu încredere după 50 de ani:

  • Alimente bogate în fitoestrogeni așa cum sunt: mazărea, fasole, linte, cereale integrale, mere, pere.
  • Alimente bogate în vitaminele A, C, E: mango, piersici, pepene galben, pătrunjel, citrice.
  • Alimente care conțin vitamine din grupul B-urilor: lapte, produse lactate, carne slabă de curcan, ouă.
  • Alimente care să conțină mult fier: carne, pește, stridii, legume verzi, fructe proaspete.

Parteneri