duminică, februarie 5, 2023

Te simți balonat după mese? Atenție! Unele simptome de cancer pancreatic apar după ce te ridici de la masă.

Simptomele cancerului pot fi înțelătoare: uneori pot apărea în funcțiile de bază ale vieții cotidiene, iar alteori se pot manifesta în organism, chiar și după mese. Cancerul pancreatic este o boală care este extrem de dureroasă și are o rată mare de deces, cu doar șapte la sută pacienți supraviețuind ani de zile sau mai mult.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Din păcate, acest tip de cancer poate apărea adesea în organism abia atunci când boala ajunge într-un stadiu avansat. Adesea, este diagnosticată la persoanele cu vârsta de 75 de ani și peste, dar poate apărea totuși la tineri.

Cancer pancreatic:simptome care apar IMEDIAT după ce mănânci

Experții spun că unele dintre simptomele cancerului pancreatic pot apărea după ce consumăm alimente. Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea.

1. Palpitații în stomac (senzația de fluture în stomac): Conform unui studiu publicat în British Medical Journal în 2014, unii pacienți cu cancer pancreatic se plâng de durere și senzații de fluturare în stomac înainte de a fi diagnosticați cu boală. Deși poate sugera și tulburări digestive, medicii spun că, în majoritatea cazurilor, ar putea fi un semn de avertizare că pancreasul nu funcționează corect – o consecință a unei tumori.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

2. Senzație de balonare: Conform Cancer Research UK, nu este destul de normal să te simți balonat după masă. Se poate întâmpla după consumul de alimente nesănătoase din cauza acumulării de gaze și lichide în stomac. Cu toate acestea, dacă sensibilitatea stomacului, pierderea poftei de mâncare, senzația de sațietate prea repede, balonarea sau burtica umflată se întâmplă de mai mult de 12 ori pe lună după masă, ar putea indica riscul de cancer.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

3. Tulburări digestive: Pierderea poftei de mâncare și indigestia sunt, de asemenea, evenimente frecvente la pacienții cu cancer pancreatic. Acest lucru se datorează faptului că cancerul poate reduce enzimele din stomac care ajută la descompunerea alimentelor. De asemenea, modifică consistența intestinelor și duce la diaree și constipație.

4. Zgomote în stomac: Sunetele gâlgâite în stomac pot apărea și din cauza malabsorbției alimentelor declanșate de enzimele pancreatice insuficiente. Dacă auziți prea des acest lucru, consultați cu prioritate un medic.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Alte semne de urmărit

Pacienții cu cancer pancreatic pot raporta, de asemenea, următoarele simptome:

1. Icter

2. Îngălbenirea pielii și a ochilor

3. Urina închisă la culoare

4. Scaune deschise la culoare

5. Mâncărime de piele

6. Diagnosticul recent de diabet de tip 2, cu atât mai mult dacă cineva nu are antecedente familiale de boală

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private