duminică, ianuarie 23, 2022

Ana Maria Niţu

Conform revistei Cell, a fost descoperită o metodă prin care tot corpul devine transparent, ţesuturile râmân intacte şi permit oamenilor de ştiinţă să vizualizeze întreg organismul şi conexiunile dintre organe. Această descoperire ar putea duce la dezvoltarea unei noi generaţii de tratamente.

Metoda este eficientă din punctul de vedere al infecţiei cu un virus. Se poate urmări exact parcursul virusului în corp şi mai ales dezvoltarea cancerului în ţesuturile umane. De aproape un secol cercetătorii au încercat să transforme ţesuturile opace, dar majoritatea tehnicilor au deteriorat ţesuturile, iar experimentele au fost oprite.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru dă cărțile pe față: de ce înșeală fe...

 

Visul medicilor

Lipidele, celulele grase, prezente în celule pot distorsiona razele de lumina, transformând ţesuturile opace.Procesele prin care trebuiau transformate, au privat organele de o substanţă nutritivă, iar rezultatul a fost necloncudent.

Acum cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California spun că au împlinit visul medicilor prin această nouă tehnică în 3 paşi:

+  O plasă din plastic susţine ţesuturile

+  O soluţie moleculară este perfuzată în sânge, dizolvă lipidele şi face orfanele transparente

+ Molecule colorate pot fi infuzate în soluţie pentru a evidenţia cele mai importante conexiuni

Te-ar mai interesa: Grăsime viscerală: condimentul care stimulează met...

 

Rezultatele au fost excepţionale cercetătorii au putut face rinichii, inima, plămânii şi intestinele să devină transparente în 3 zile şi întreg corpul în două săptâmâni. Testele au fost făcute pe cobai şi pe ţesuturile umane în timpul opreţiilor, dar încă nu pe oameni perfect conştienţi.

Efectele sunt uimitoare. Cercetătorii fac echipe şi încearcă să determine dacă prin această tehnică pot vedea diferenţele dintre pacienţii care suferă de demenţie şi pacinţii sănătoşi. Diferenţele acestea nu au mai fost posibile până acum cu ajutorul tehnicilor vechi.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind suplimentele: Trei pastile car...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private