luni, decembrie 6, 2021

Neurologul Dr. David Eagleman de la Baylor College of Medicine a inventat un nou dispozitiv, Versatile Extra Sensory Transducer (VEST), care converteşte sunetul în semnale electrice transmise în creier.

Dispozitivul este o vestă, care foloseşte un smartphone care absoarbe şi transformă sunetele din exterior în date. Telefonul transferă datele prin tehnologia bluetooth, către vesta încorporată cu un motor cu vibraţii. Vibraţiile se transmit la creier sub forma de semnale electrice, înlocuind simţul auzului cu simţul tactil.

Te-ar mai interesa: Se poate pune problema vaccinării obligatorii a co...

“Creierul preia informaţia de la torace şi îţi dă seama cum să o interpreteze” , spune Eagleman, conform medicaldaily.

Calibrarea unei astfel de veste durează, însă în curând, oamenii vor putea asculta muzică şi vor putea auzi suntele din trafic, lucruri imposibile până acum.

În prezent această problemă se poate rezolva doar cu ajutorul unui implant foarte scump. Preţul este aproape 40 000 de dolari, în timp ce vesta va costa până în 2000 de dolari şi va fi disponibilă din luna mai a anului următor.

 

Ana Maria N.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri