marți, octombrie 26, 2021

Te confrunţi adesea cu dureri de cap? Obiectele pe care le foloseşti zilnic sau obiceiurile nesănătoase pot fi de vină.

Iată care sunt cele mai frecvente 6 cauze ale durerilor de cap şi cum te sfătuiesc

experţii să le rezolvi:

  1. Telefonul

Durerile de cap apar atunci când vorbeşti la telefon dar ai mâinile ocupate şi îl ţii sprijinit între umăr şi ureche. din cauza poziţiei în care ţii gâtul pot apărea dureri de cap, de aceea este indicat să foloseşti hands free sau să pui telefonul pe speaker.

  1. Scaunul

Dacă scaunul e prea înalt pentru tine şi nu îţi sprijină spatele poat apărea dureri de cap, potrivit terapeutului Karen Litzy.Pentru a evita problema, îţi poţi achiziţiona un suport  pentru spate pe care îl ataşezi de spătarul scaunului.

  1. Cafeaua

Dacă ai obiceiul să

consumi mai mult de 2 ceşti de cafea pe zi, durerile de cap pot apărea atunci când nu îţi bei cafeaua dimineaţa. Soluţia este să reduci consumul la o ceaşcă de cafea pe zi.

  1. Calculatorul

Dacă monitorul pâlpâie, îţi obosesc ochii şi apare durerea de cap. Achiziţioneaţă-ţi un ecran protector şi din când în când mută-ţi privirea către un obiect aflat la aproximativ 6 metri de tine.

  1. Prea mult somn

Dacă dormi mai mult cu câteva ore decât eşti obişnuit pot apărea dureri de cap. Soluţia ar fi să te trezeşti şi în weekend la aceeaşi oră la care te trezeşti şi în timpul săptămânii.

  1. Geanta

Genţile grele duc la instalarea durerilor de cap, deoarece se pune o presiune foarte mare pe muşchiul trapez care leagă la un loc gâtul, umerii şi marele dorsal. Indicat ar fi să schimbi locul genţii de pe un umăr pe celălalt.

 

Ultimele stiri