Sari la conținut

Tenesmusul. Un semn „obișnuit” că o tumoare crește în interiorul colonului

sursa foto: arhiva doctorul zilei
cum se manifestă boala?

Tenesmusul este un simptom important care indică probleme de sănătate. Cancerul este considerat boala secolului. Se răspândește uluitor de repede în majoritatea țărilor lumii. În fiecare moment auzim de campanii de conștientizare sau prevenție, iar medicii fac tot ce le stă în putere pentru a salva pe cei loviți de această cruntă maladie. Nu toată lumea știe, însă, că există soluții pentru a o putea preveni. 

Provocările de diagnosticare sunt o cauză majoră a prognosticului prost în îngrijirea cancerului, așa că este esențial să cunoașteți câteva semne de avertizare.

Problemele digestive sunt semne extrem de frecvente ale unui stil de viață și al dietei necorespunzătoare, dar pot fi, de asemenea, strâns legate de cancer. Tumorile care provoacă astfel de complicații tind să fie în esofag, stomac, pancreas, ficat și colon.

Tenesmusul. Un semn „obișnuit” că o tumoare crește în interiorul colonului

Multe dintre aceste tipuri de cancer sunt denumite boli ascunse, deoarece rareori cauzează simptome în stadiile incipiente. Cu toate acestea, complicațiile când mergi la toaletă pot fi foarte grăitoare despre afecțiunile maligne care se dezvoltă în interiorul corpului.

Cauzele mutațiilor ADN

Există multă ambiguitate în jurul cauzelor mutațiilor ADN, dar se înțelege că maladia  se dezvoltă atunci când aceste mutații proliferează cu o viteză necontrolată.

Când acest lucru se întâmplă în colon, poate provoca tenesmus – sau senzația de a fi nevoit să-și facă nevoile fără a avea mișcări intestinale.

Alternativ, pacienții pot raporta durere la defecare sau sciatică, ceea ce poate indica o creștere a unei tumori mai aproape de rect.

Tenesmusul este un efect secundar clasic și al altor probleme, cum ar fi:

  • Constipația;
  • Infecția;
  • Sau o creștere necanceroasă a intestinului.

Potrivit medicilor, citați de publicația Verywell Health, senzația de a nu putea goli intestinul este „un simptom frecvent întâlnit cu cancerul rectal în stadiu incipient”.

Organismul de sănătate adaugă că progresia cancerului de colon poate fi „deseori recunoscută” după simptom.

Acesta adaugă că „poate să apară pe măsură ce cancerul de colon progresează din cauza inflamației persistente și în creștere”.

Prevalența raportată a simptomelor este de aproximativ 14 la sută, dar prevalența exactă în populația cu cancer este necunoscută.

Așadar, prevenția este vitală. Există o legumă care previne cancerul. Este vorba de hrean. Această legumă conține o cantitate mare de sinigrină, un compus din clasa glucozinolaților, cu proprietăți în combaterea cancerului. Activează enzimele implicate în detoxifierea moleculelor cauzatoare de cancer.

Când sunt preparate, enzimele din hrean se combină cu glucozinolații și se descompun în compuși benefici din punct de vedere nutrițional. Tipul și cantitatea de glucozinolat variază în funcție de mărimea și calitatea rădăcinii de hrean.

Singrina este utilă în prevenirea maladiilor canceroase ale colonului, plămânilor și stomacului. Peroxidaza, o altă enzimă conținută de rădăcina de hrean, ajută la prevenirea afecțiunilor maligne ale pancreasului.

Leguma care previne cancerul

Trebuie spus că hreanul ajută și la contractarea vezicii biliare și evacuarea bilei, un aspect cheie al procesului digestiv care ajută la menținerea întregului sistem sănătos. Nivelurile ridicate de sulf ale hreanului ajută la curățarea sinusurilor și la îndepărtarea mucusului. În plus, biocompușii din hrean pot ajuta la circulația facială și pot favoriza drenajul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel