Sari la conținut

Terenuri de vânzare cu câțiva cenți pe metru pătrat. Unde se află acestea

Terenuri de vânzare cu câțiva cenți pe metru pătrat. Un oraș din Suedia, Göten, a lansat o inițiativă inedită pentru a atrage noi locuitori, punând la vânzare terenuri la prețul simbolic de 1 coroană suedeză (aproximativ 0,08 euro) pe metru pătrat. Acest mic oraș, care numără în jur de 5.000 de locuitori, încearcă să contracareze problema îmbătrânirii populației și scăderii ratei natalității prin această măsură inovatoare.

Primarul Johan Månsson a declarat: „Absolut oricine este binevenit să cumpere unul dintre terenuri”, subliniind deschiderea autorităților locale către noi rezidenți. Această campanie face parte dintr-un plan mai amplu de revitalizare urbană, care urmărește să stimuleze construcția de locuințe noi și să revigoreze comunitatea locală.

Terenurile sunt oferite la prețuri extrem de accesibile pentru a încuraja oamenii să se stabilească în Göten și să contribuie la dezvoltarea sa. Deși eligibilitatea ar putea presupune necesitatea de a fi rezident legal în Suedia, primarul nu a clarificat în totalitate acest aspect. El a adăugat: „Nu există reguli sau cerințe stricte cu privire la cine are voie să cumpere un teren. Ar fi absolut fantastic dacă și persoane din străinătate ar fi interesate să cumpere terenuri aici.”

Această inițiativă reflectă dorința autorităților locale de a face Göten un loc atractiv pentru o gamă largă de potențiali locuitori, de la tineri familii la investitori străini, în speranța de a transforma orașul într-o comunitate vibrantă și prosperă, potrivit infoactual.ro. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel