Sari la conținut

Test gratis pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19. Cine poate beneficia de acest lucru

Din cuprinsul articolului

Test gratis pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19. Vești bune pentru cadrele didactice din ciclul primar. Pentru ca totul să meargă bine în acest domeniu, MedLife a lansat azi un program gratuit de testare pentru noul virus.

Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie 2020, cadrele didactice din ciclul primar pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară.

Demersul inițiat își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învățătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorități pentru a mări gradul de siguranță în școli, odată cu reînceperea cursurilor.

Procedura este extrem de simplă

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2:

  1. Completează un formular care există pe site aici (in josul paginii) și care nu durează mai mult de 1 minut;
  2. Se prezintă în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, în intervalul de funcționare. Lista centrelor de recoltare se găsește aici;
  3. Semnează o declarație pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul țintă;
  4. I se recoltează sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.

În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar*.

Ce trebuie să știi despre testele IgG?

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel