duminică, ianuarie 24, 2021
Maria Mocanu

Test gratis pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19. Vești bune pentru cadrele didactice din ciclul primar. Pentru ca totul să meargă bine în acest domeniu, MedLife a lansat azi un program gratuit de testare pentru noul virus.

Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie 2020, cadrele didactice din ciclul primar pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară.

Demersul inițiat își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învățătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorități pentru a mări gradul de siguranță în școli, odată cu reînceperea cursurilor.

Procedura este extrem de simplă

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2:

  1. Completează un formular care există pe site aici (in josul paginii) și care nu durează mai mult de 1 minut;
  2. Se prezintă în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, în intervalul de funcționare. Lista centrelor de recoltare se găsește aici;
  3. Semnează o declarație pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul țintă;
  4. I se recoltează sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.

În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar*.

Ce trebuie să știi despre testele IgG?

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare.