duminică, martie 26, 2023

Atât persoanele vaccinate, cât și persoanele care au trecut deja prin boala Covid-19 dezvoltă anticorpi împotriva virusului. Aceștia se dezvoltă ca urmare a răspunsului imun declanșat de organism în lupta cu agentul infecțios. Cu toate acestea, un specialist atrage atenția că testarea anticorpilor poate fi o acțiune inutilă, întrucât aceștia nu determină siguranța împotriva virusului. 

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Dr. Bogdan Petrunov, imunolog bulgar, susține că imunitatea celulară împotriva Covid-19 este importantă, nu cantitatea de anticorpi dezvoltată. Astfel testarea anticorpilor poate fi un pas inutil.

Testarea anticorpilor, inutilă împotriva virusului

Imunologul bulgar academician dr. Bogdan Petrunov a precizat că numărul de anticorpi nu este important, ci imunitatea celulară în lupta împotriva COVID-19. „Nu are sens ca oamenii să îşi testeze anticorpii, pentru că acest lucru nu le poate indica nimic, deoarece majoritatea anticorpilor nu sunt funcţionali, adică nu sunt anticorpi neutralizanţi”, a subliniat Petrunov, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Doctorul te ajută să slăbești rapid! Doar așa pier...

Academicianul a explicat că anticorpii arată doar că organismul a avut contact cu virusul şi persoanele care fac aceste teste nu ar trebui să fie liniştite de cantitatea mare de anticorpi din organism. „Nicio persoană care a avut virusul nu mai are anticorpi după luna a opta”, a comentat imunologul.

Potrivit acestuia, amestecarea vaccinurilor de diferite tipuri este incorectă, iar cei cărora le-a fost administrată prima doză din preparatul Astra Zeneca, trebuie să fie imunizaţi cu a doua doză din acelaşi vaccin.

Te-ar mai interesa: Studiu: Valorile ridicate ale colesterolului nu am...

„Cazurile de tromboză sunt atât de puţine, încât se află în procentul de practică medicală previzibilă. Imunitatea se construieşte nu numai pe baza anticorpilor, ci în principal pe imunitate celulară, deci dacă au o imunitate celulară bună, nu există nicio problemă. Aproximativ 8-10% dintre persoane nu răspund corect la vaccinare, nu creează un răspuns imun la coronavirus. Imunitatea este de aproximativ un an, dar în acest timp, persoanele vaccinate pot continua să infecteze alte persoane şi, prin urmare, trebuie să respecte măsurile de prevenţie”, a explicat academicianul Bogdan Petrunov.

Te-ar mai interesa: Accident grav feroviar în România! O locomotivă a ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private