luni, iunie 27, 2022

Unele persoane evită examinările medicale preventive din lipsă de timp sau din cauza fricii de medici. Dar puteți efectua mai multe teste pentru a obține informațiile necesare despre sănătatea dumneavoastră fără a fi nevoiți să vă părăsiți propria casă. Metodele enumerate mai jos te vor ajuta să înțelegi dacă este timpul să apelezi la un expert sau dacă totul este în regulă și nu este cazul să te îngrijorezi.

Te-ar mai interesa: Dr. Menci: Există peste 100 de alimente cu calorii...

Teste de sănătate importante pe care le poți face acasă

Potrivit Bright Side, mai jos veti gasi cateva teste simple și rapide pe care le puteți face chiar acum.

Unul dintre principalii indicatori de sănătate este dimensiunea taliei. Luați o bandă de măsurat și măsurați-vă talia la 2,5 cm deasupra buricului. Dacă totul este normal, dimensiunea sa nu ar trebui să fie mai mare de 90 cm la femei și 101,6 cm la bărbați.

Persoanele care au o talie mai mare au de 5 ori mai multe șanse de a face diabet de tip 2. În Japonia, în 2008, guvernul a decis chiar să promulge o lege care îi obligă pe cei cu burtă mare să participe la sesiuni speciale pentru a slăbi.
Vei avea nevoie de o foaie albă, un marker sau un creion și ajutorul unui prieten. Desenați un ceas și rugați o altă persoană să spună ora (ore și minute). De exemplu, 10:10 AM. Apoi, desenați mâinile minutelor și ale orelor astfel încât să arate ora indicată de prietenul dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Doliu în presa din România. A fost găsită moartă î...

Acest test implică o mulțime de procese din creierul nostru. Părțile creierului responsabile de mișcarea brațelor, de percepția spațială și vizuală încep să lucreze mai mult și de aceea incapacitatea de a desena un ceas și acele ceasului poate fi un semn de demență timpurie.

Veți avea nevoie de 2 cântare. Stați pe o balanță cu un picior și pe o altă balanță cu celălalt picior. Distribuția greutății ar trebui să fie aproximativ aceeași. Dacă numerele diferă foarte mult, poate indica faptul că osul șoldului, coloana vertebrală și capul sunt descentrate. Probabil că este timpul să vizitați un medic care vă va prescrie toate examinările necesare.
Această metodă se numește testul Shtange. Veți avea nevoie de un cronometru pentru a-l efectua.

Te-ar mai interesa: Horoscopul săptămânii 27 iunie-3 iulie. Săptămână ...

Ridicați-vă în picioare și verificați-vă ritmul cardiac timp de 30 de secunde. Apoi stați jos și respirați 3 respirații la rând fără să expirați. Apoi țineți-vă respirația cât de mult timp puteți și numărați timpul. După ce expirați, verificați-vă din nou pulsul timp de 30 de secunde.

Rezultate:

Dacă ați reușit să respirați mai puțin de 40 de secunde, munca sistemului dumneavoastră respirator nu este atât de bună. Rezultatul mediu ar trebui să fie de 40-49 de secunde. Dacă puteți să vă țineți respirația mai mult de 50 de secunde, sunteți într-o formă foarte bună.

Te-ar mai interesa: Cum e să devii mamă după 50 de ani? Medic: Copilul...

Calculează-ți ritmul cardiac folosind această formulă:
Rezultatul ar trebui să fie egal cu ritmul tău cardiac pentru 30 de secunde după test și ritmul tău cardiac pentru 30 de secunde înainte de test.

Rezultatul care este egal cu 1, 2 sau mai mic este în regulă. Dacă ați obținut mai multe „puncte”, ar putea indica faptul că sistemul dvs. cardiovascular are nevoie de mai mult oxigen.

Te-ar mai interesa: David Popovici s-a întors acasă: Nu sunt obișnuit ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private