sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu
O companie britanică a lansat un kit special cu ajutorul căruia te poți testa singur, acasă de HIV.
Testul are o acurateţe de 99,7%, este aprobat de către autorităţi şi este momentan disponibil doar online, scrie TheGuardian.com.

Peste 26.000 de britanici sunt infectaţi cu HIV şi nici măcar nu ştiu acest lucru, aspect care creşte pericolul de transmitere a infecţiei către persoanele sănătoase. Datorită evoluţiei medicinei în ce priveşte tratamentul infecţiei cu HIV, boala poate fi acum controlată, însă un diagnostic tardiv poate avea un impact devastator asupra stării de sănătate şi a şanselor de supravieţuire ale persoanei afectate.
Testul Bio Sure foloseşte o cantitate foarte mică de sânge luată din deget, asemănător testului de glicemie, iar aparatul depistează prezenţa anticorpilor HIV şi oferă un diagnostic în doar 15 minute.
biosureMotivul pentru care testul este comercializat doar online constă în faptul că producătorul, Brigette Bard, doreşte să asigure discreţia persoanelor interesate. De asemenea, realizarea testului în propria intimitate conferă utilizatorului un sentiment de confort şi este ferit de prejudecăţi. Dacă testul oferă un diagnostic pozitiv, acesta va trebui confirmat de către un specialist, iar persoanele aflate la risc trebuie să-şi facă testul la fiecare trei luni.

Parteneri