Sari la conținut

Bani de la stat pentru milioane de români, chiar înainte de Paște. Când vor fi efectuate plățile?

Bani de la stat
Sursă foto: Playtech
Bani pentru inmormântare

Persoanele cu venituri mici vor primi de la stat tichete pentru masa de Paște 2024. Pentru a beneficia de acest sprijin, cetățenii care au depus o cerere la sediul Direcției Publice de Protecție Socială până pe data de 10 aprilie 2024, vor primi, începând de astăzi, banii.

Banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie, iar tichetele sociale vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, începând cu data de 18 aprilie 2024, în majoritatea localităților din România.

Fiecare beneficiar va primi un singur tichet în valoare de 125 de lei, care poate fi folosit exclusiv pentru achiziționarea produselor alimentare. Este important de menționat că banii nu pot fi utilizați pentru achiziționarea băuturilor alcoolice și a țigărilor.

Categoriile eligibile pentru sprijin financiar

Printre categoriile eligibile pentru acest sprijin financiar se numără românii care au un venit minim de incluziune, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei, precum și persoanele cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei.

Sursă foto: Romania TV

De asemenea, vor beneficia de tichete sociale și persoanele care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată, informează Știri pe Surse.

Începând cu luna martie, românii au primit mai mulți bani pe card, ca urmare a majorării ajutoarelor sociale.

Totodată, Guvernul a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă, iar mamele tinere aflate în situații defavorizate vor primi tichete electronice în valoare de 2.000 de lei pentru achiziționarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naștere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel