vineri, septembrie 18, 2020

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat marți interzicerea vânzării de țigări electronice minorilor, deoarece consumul acestora ar presupune ‘amenințări grave’ la adresa adolescenților.

Experții s-au pronunțat și pentru interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice închise, ‘cel puțin până când se va dovedi că vaporii emanați nu sunt periculoși pentru persoanele din jur’, se arată în document publicat de OMS.

Citește și:

‘Probele existente arată că țigările electronice ‘nu sunt doar vapori emanați în aer’, cum spun adesea producătorii’, notează OMS. Folosirea lor ‘constituie amenințări grave pentru adolescenți’ și pentru femeile însărcinate, adaugă experții.

Potrivit OMS, există probe suficiente pentru a avertiza ‘copiii, adolescenții, femeile însărcinate sau cele care vor să aibă copii’ asupra consecințelor pe care le poate avea pe termen lung asupra ‘dezvoltării creierului’ fumatul țigărilor electrice.

Citește și:

Recomandările au fost publicate de OMS în perspectiva celei de-a șasea sesiuni a conferinței ministeriale a statelor părți la Convenția cadru privind lupta anti-tutun (FCTC), care va avea loc în perioada 13-18 octombrie la Moscova.

Parteneri