Sari la conținut

Ține-ți picioarele în oțet timp de 30 de minute! Trucul pe care nici bunicii tăi nu îl știau!

Oțetul de mere, fără îndoială, are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Poate preveni o mulțime de boli, poate trata problemele respiratorii, poate ajuta la pierderea în greutate și chiar ajuta la obținerea unui sistem digestiv curat și sănătos. Poate fi folosit și ca dezinfectant pentru gospodărie. Acest remediu natural pentru aproape orice are și o mulțime de beneficii atunci când vine vorba de a vă pune picioarele în acest oțet în fiecare seară. Ajută la eliminarea bacteriilor și a germenilor care cauzează boli în organism.

Deși are o aromă distinctă care poate fi intolerabilă pentru anumite persoane, beneficiile sale pentru sănătate prin scufundarea picioarelor în ea depășesc cu mult acest dezavantaj.

Știm că picioarele noastre au o mulțime de germeni și suferă de o lipsă de oxigen, deoarece sunt acoperite toată ziua de pantofi sau șosete. Acest lucru poate fi foarte dăunător pentru picioarele noastre, deoarece ne poate determina să avem picioare uscate, asperități, calusuri și alte infecții fungice.

Utilizarea oțetului de mere poate ucide ciupercile și microbii responsabili de mirosul neplăcut din picioarele noastre.

Iată ce trebuie să faci:

1. In apa calduta (nu fierbinte), adauga un pahar de otet de mere.

2. Puteți adăuga și câteva picături de ulei esențial de lavandă pentru a îmbunătăți aroma.

3. Acum, înmuiați-vă picioarele în el timp de cel puțin 30 de minute.

Cum te ajută?

  • Calmează durerea mușchilor de la picioare
  • Scapa de mirosul neplăcut al picioarelor.
  • Alina durerea de la arsurile solare minore.
  • Vindecă pielea uscată.
  • Scăpa de ciuperca unghiilor de la picioare.
  • Îndepărtează negii.
  • Scăpa de călcâiele crăpate.

Riscuri

Oțetul este în mare parte sigur atunci când este utilizat în cantități moderate. Totuși, oamenii ar trebui să folosească oțet cu prudență.

Este posibil ca oțetul să irită pielea deja inflamată. De asemenea, oțetul nu este potrivit pentru tratarea rănilor de la picior.

Persoanele care au diabet ar trebui să evite utilizarea oțetului pentru problemele picioarelor. Deși diabetul poate provoca o serie de afecțiuni ale picioarelor, inclusiv veruci și picior de atlet, acestea vor necesita adesea îngrijire de specialitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel