miercuri, iunie 3, 2020

1. Consumați fructe şi legume cultivate organic

Numeroase studii au demonstrat că vegetalele sunt principalii inamici ai cancerului din mai multe motive. Fitochimicalele din varză, brocoli, conopidă reduc riscul dezvoltării cancerului de esofac şi de stomac.

Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a descoperit că licopenul din tomate împiedică dezvoltarea tumorilor. Antioxidanţii din fructele de pădure reduc inflamaţiile şi protejează împotriva cancerului de plămâni şi de colon.

Citește și:

2. Atenţie la cosmetice

Unele dintre cele mai cancerigene substanţe se regăsesc în produsele pe care le aplicăm pe unghii, păr, dinţi sau piele. Potrivit Environmental Working Group, ingredientele cancerigene inclusiv parabenii, formaldehida şi produsele petroliere distilate ar trebui evitate.

3. Alegeți cu grijă produsele de curăţenie

Majoritatea produselor de curăţenie conţin chimicale periculoase precum clorul, amoniacul şi nitrobenzenul. Evitaţi aceste toxine folosind produse naturale care conţin ingrediente extrase din plante şi uleiuri esenţiale.

Citește și:

4. Optaţi pentru curăţarea organică uscată a hainelor care foloseşte un grad limitat de dioxid de carbon, în locul substanţelor chimice denumite PERC. Conform National Resources Defense Council, PERC pot dăuna creierului şi sistemului nervos central şi au fost asociate unui risc crescut de cancer esofagian, limfom şi cancer de col uterin în cazul peroanelor care le-au folosit ocazional.

Citește și:

5. Reduceți stresul

Potrivit Institului Naţional al Cancerului, persoanele care se confruntă cu stres cronic au probleme digestive, de fertilitate şi un sistem imunitar slăbit. Un studiu din 2010 al UCLA a scos în evidenţă faptul că în cazul şoarecilor, stresul favorizează dezvoltarea cancerului de sân prin împiedicare sistemului imunitar să lupte cu boala.

 

Parteneri