Sari la conținut

Tipul de PÂINE care poate reduce grăsimea viscerală în câteva săptămâni

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Dacă te-ai săturat de pâinea albă, s-ar putea să ai dreptate când vine vorba de grăsimea viscerală.

Grăsimea viscerală este ascunsă adânc în interiorul burții, în jurul unor organe vitale, cum ar fi ficatul și pancreasul.

Această locație supărătoare face din substanța grasă un pericol- poate declanșa probleme grave de sănătate, de la boli de inimă la diabet. Din fericire, modificări simple ale dietei ar putea fi eficiente pentru a o arde.

Fie că faceți aluat de la zero sau pur și simplu cumpărați o pâine albă feliată de la magazin, pâinea este un element de bază în orice bucătărie.

Disponibilă în diverse forme, dimensiuni și arome, pâinea este un aliment versatil și ieftin care vă poate oferi micul dejun, prânzul sau gustările în câteva secunde.

Cu toate acestea, un studiu publicat în revista Plant Foods for Human Nutrition (Alimentele vegetale pentru nutriția umană), aduce argumente solide pentru a alege un anumit tip de pâine în detrimentul altora.

Echipa de cercetători a descoperit că pâinea integrală de grâu a fost capabilă să reducă „semnificativ” nivelurile de grăsime viscerală în „săptămâni”.

În timp ce consumul de pâine pentru scăderea nivelului de grăsime de pe burtă ar putea suna prea frumos pentru a fi adevărat, studiul de intervenție randomizat dublu-orb controlat cu placebo, efectuat pe 50 de subiecți japonezi, a dovedit contrariul.

Cercetătorii și-au propus să investigheze efectele diferitelor tipuri de pâine asupra parametrilor grăsimii viscerale.

Participanții la studiu au fost repartizați aleatoriu fie pâine integrală din grâu, fie pâine din grâu rafinat, timp de 12 săptămâni.

Echipa a colectat probe de sânge și a efectuat tomografii computerizate (CT) la fiecare șase săptămâni pentru a monitoriza participanții.

Ce a constatat studiul?

După 12 săptămâni, la grupul care a consumat pâine integrală din grâu, nivelul de grăsime viscerală a scăzut, în timp ce grupul care a consumat pâine rafinată nu a obținut niciun beneficiu semnificativ.

„Aceste schimbări dependente de timp au fost semnificativ diferite între grupuri”, au scris cercetătorii.

De fapt, grupul cu cereale integrale a prezentat o scădere de patru centimetri în zona de grăsime viscerală.

Echipa a concluzionat: „Dieta cu pâine de grâu integrală poate contribui la prevenirea obezității grăsimii viscerale”.

Deși acesta este doar un studiu care a inclus un eșantion mic de participanți, fibrele găsite în pâinea integrală au fost celebrate anterior pentru beneficiile sale în ceea ce privește pierderea în greutate.

Fibrele solubile ajută la absorbția apei și formează un gel care ajută la încetinirea alimentelor în timp ce acestea trec prin sistemul digestiv.

Holland and Barrett explică faptul că acest lucru vă ajută să vă simțiți sătul pentru mai mult timp, astfel încât ajungeți să mâncați mai puțin și să nu luați gustări excesive.

În plus, fibrele nu sunt conținute doar în cele patru cruste de pâine, deoarece fructele, legumele, semințele și cerealele integrale sunt toate pline de ele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel