Categories: Stil de viaţă

Toamna este sezonul fructelor şi al legumelor. Să profităm de aceste daruri ale naturii

Bine ar fi să te bucuri nu doar de frumuseţea acestui anotimp, ci şi de bogaţia sa. Toamna este sezonul fructelor şi al legumelor, iar aceste daruri ale naturii ar trebui să nu te lase indiferent.

Este un bun prilej să încerci un nou mod de viaţă ceva mai sănătos şi mai adaptat nevoilor organismului tău.

Poate fi, dacă vrei, şi o întoarcere la copilărie, la gustul perelor, aroma strugurilor…

Dietele sunt, nu de puţine ori, constrângătoare, însă cele de toamnă au reguli puţine şi flexibile.

Pentru a nu avea probleme nici de sănătate, nici cu kilogramele în plus, bine ar fi să consumi, cum spuneam, fructe şi legume, la care să adaugi lactate, cereale integrale şi proteine slabe.

Nu uita de cei 2 litri de apă pe zi, renunţă la sucuri, dar şi la alcool, aminteşte-ţi de ceaiurile din plante şi nu uita să te mişti. Sport de trei ori pe săptămână ar fi perfect, dar nici o plimbare pe jos nu strică.

De asemenea, încearcă să te odihneşti suficient.

Ai auzit probabil câte de dificilă poate fi pentru unii tranziţia de la vară la toamnă. Organismul nu resimte tocmai plăcut nici ploaia şi nici vântul, însă o dietă echilibrată te va ajuta şi din acest punct de vedere.

Acest tranzit nu îşi va pune amprenta asupra stării tale de sănătate şi nici nu îţi va strica buna dispoziţie. Ba, mai mult, vei fi pregătit să intri în sezonul rece, iar sfârşitul de an te va prinde într-o formă de zile mari.

Ce fructe şi legume nu trebuie să îţi lipsească?

Sunt atât de multe încât nici nu ştii cu ce să începi. Bine ar fi să mânânci pere, dar şi gutui, mere, struguri, prune, nuci, ciuperci. Dintre legume, neapărat, vinete, gulii, fasole, sfeclă, dovlecei, broccoli, morcovi.

Vor fi mai sănătoase dacă le consumi în stare naturală sau, cel mult, la abur ori la grătar.

Recent Posts

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

8 minute ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

37 de minute ago

RUGĂCIUNE puternică în VINEREA MARE pentru noroc şi iertare de păcate

În Vinerea Mare dinaintea Învierii Domnului Iisus Hristos credincioşii creştin-ortodocşi ţin post negru şi se…

o oră ago

Rezultatele anchetei decesului fetiței din Călărași, care a murit după masă: A fost sau nu toxiinfecţie alimentară?

Medicii legişti au finalizat ancheta în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit…

2 ore ago

HOROSCOPUL săptămânii 6-12 mai. Zodiile afectate de tranzitul Lunii

În perioada 6-12 mai, Luna călătorește prin Univers, influențând nativii cu energiile tranzitului său de-a…

2 ore ago

TRADIŢII. Ce se dă de pomană în prima zi de Paște?

În dimineața din prima zi de Paște, după slujba de Înviere, credincioșii împart alimente pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic