marți, decembrie 7, 2021

Este un lucru pe care toată lumea îl face. Cine nu trimite câteva mesaje sau nu îşi verifică news feed-ul de pe Facebook pentru ultima oară înainte de a adormi?

Chiar dacă sună inofensiv, dacă obişnuieşti să foloseşti telefonul, tableta sau alt dispozitiv electronic înainte de a merge la culcare îţi poţi pune sănătatea în pericol pe termen lung.

Un raport de la GigaOm prezintă riscurile pe care le prezintă lumina artificială albastră pe care o emană dispozitivele şi care îţi poate deteriora ciclul de somn, dar şi sănătatea.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii au decis: Viagra poate fi utilă împot...

Se ştie că lumina artificială albastră determină producerea de malatonină, substanţa care te face să te simţi somnoros.

Acum câteva luni, American Chemical Society a postat un videoclip în care explica cum expunerea la lumină albastră pe timpul nopţii, păcăleşte organismul să creadă că este dimineaţă, astfel că îţi afectează sistemul cardiac şi adormi foarte greu.

Melatonina nu ajută organismul doar pentru somn ci arată progresul canccerului şi a altor boli.Giga Om prezintă de ce folosirea tabeltelor, telefoanelor şi televizorului înainte de culcare poate îşi poate deteriora sănătatea

Te-ar mai interesa: Prof. Valentin Stan: Datele arată că din internări...

Îţi deteriorează vederea

Medicii oftalmologi susţin că există din ce în ce mai multe cazuri de tulburări de vedere în cazul tinerilor din cauza expunerii îndelungate la lumina artificială. În cazuri extreme poate duce la orbire, iar expunerea îndelungată duce la retină toxică.

Nivelul scăzut de melatonină te poate face mai vulnerabil la apariţia bolilor

Conform US National Library of Medicine, nivelul scăzut de melatonină este legat de un risc mare de cancer ovarian, de sân şi de prostată.

Te-ar mai interesa: Valul 5 Omicron, în ianuarie? Octavian Jurma, semn...

Îţi poate afecta starea emoţională

Expunerea la lumină artificală se spune că ar avea de+a face cu stările schimbătoare ale oamenilor. Un nivel scăzut de melatonină duce la depresie, confrom US National Library of Medicine.

Melatonina influenţează ritmul cardiac, care se schimbă în momentul în care dormi, funcţiile organismului încetinesc şi accelerează în momentul în care te trezeşti. Este ca un ceas care controlează starea de somnolenţă şi trezire.

Te-ar mai interesa: Emilian Popovici, primele studii despre Omicron. „...

Dr. Micheal Breus, supranumit şi Doctorul Somnului spune că trebuie să te expui unei cantităţi destul de mari de lumină, în imediata proximitate ca efectele să fie atât de dezastroase.

 

Ana Maria Niţu

Sursa bussinessinsider

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri