Sari la conținut

Toate informaţiile despre cancerul care afectează sistemul limfatic la doar un click distanţă. Primul “Dicționar de Limfom” destinat pacienților, disponibil acum şi online

Pacienții cu limfomo formă de cancer care afectează sistemul limfatic – pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune din primul dicționar destinat lor, acum şi în varianta online. De câte tipuri este limfomul non Hodgkin, ce presupune tratamentul de întreţinere ori imunoterapia – sunt doar câteva informaţii pe care pacienţii le pot descoperi accesând gratuit ghidul online fie de pe site-ul Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame www.asociatialimfom.ro, fie de pe portalul www.viataculimfom.ro.

Dictionarul de limfom va putea fi consultat pe cele doua site-uri până la sfârşitul lunii septembrie. Dicţionarul de Limfom este un demers al Asociației Bolnavilor cu Limfoame lansat cu ocazia lunii de conştientizare a riscului acestei afecţiuni.

Dicţionarul de Limfom – realizat sub auspiciile dnei. Prof. Dr. Anca Lupu, Președintele Societății Române de Hematologie și ale dr. Radu Niculescu, Președintele Asociației Bolnavilor cu Limfoame – își propune să devină un mijloc important de informare în lupta cu această boală dificilă, pentru pacienții cu limfom, rudele și pentru prietenii lor. De asemenea, Dicționarul de limfom este și o sursă de informare pentru marele public, în încercarea de a detalia implicațiile acestei forme de cancer, extrem de puțin cunoscută, dar foarte agresivă.

Limfomul Non – Hodgkin ucide în fiecare an mai mulți oameni decât calamitățile naturale

Conform unui raport publicat în anul 20091, în perioada 1990-2008 și-au pierdut viața din cauza inundațiilor, furtunilor, alunecărilor de teren, temperaturilor extreme și incendiilor de pădure aproximativ 34.000 de persoane. Din păcate, limfomul non – Hodgkin, cea mai des întâlnită formă de limfom, a ucis numai în anul 2008, peste 100.000 de persoane2.

Limfomul este o boală ce rămâne în continuare o mare încercare atât pentru medici, cât mai ales pentru pacienți. Starea de oboseală cronică, infecțiile repetate, scăderea în greutate şi  inflamarea unuia sau mai multor ganglioni sunt simptome care trebuie luate în seamă, fiindcă pot ascunde prezența unui limfom.

Există două tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin şi limfom Hodgkin, afecțiuni ce se diferențiează prin anumite particularități. Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic. Afecţiunile sunt diferite, dar limfomul non-Hodgkin reprezintă cea mai răspândită formă a cancerului limfatic (90 % din cazuri).

În limfomul non-Hodgkin, celulele albe afectate, se înmulțesc necontrolat, se acumulează în structurile sistemului limfatic şi formează tumori, cunoscute sub numele de limfoame. Aceste tumori pot apărea aproape oriunde, deoarece sistemul limfatic traversează întreg organismul. Cel mai frecvent apar în ficat sau în splină. Limfomul non-Hodgkin poate fi de două feluri: agresiv și indolent.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel