Sari la conținut

Tonic natural pentru ficat. Ajută la regenerarea și protejarea celulelor hepatice

ficat gras
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Predispoziția genetică a bolilor de ficat

Ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera. Totuși, acumularea toxinelor suprasolicită ficatul și acesta poate dezvolta boli grave.

Pentru a susține proprietatea naturală a ficatului de a se regenera trebuie să adopți un stil de viață sănătos și să renunți la vicii.

Totuși, în zilele noastre, este destul de complicat să avem o diet sănătoasă  și să implementăm obiceiuri benefice.

Dacă ai probleme în gestionarea stilului de viață ai putea încerca preparate naturale care te vor ajuta în procesul de detoxifiere.

Păpădia, planta-medicament pentru regenerarea ficatului

Florile, rădăcinile şi frunzele sale sunt folosite în medicina tradiţională, îndeosebi pentru menținerea unui ficat sănătos. Rădăcina acestei plante conţine inulină, levulină şi taraxacină, ultima dintre ele fiind o substanţă amară, care restabileşte funcţiile ficatului, scrie clicksanatate.ro.

Există studii care au arătat că extractul de păpădie poate reduce grăsimea în exces. De asemenea, are rol hepato-protector, protejând celulele hepatice de efectele negative ale stresului oxidativ. Păpădi poate fi consumată sub diferite forme.

Pentru îmbunătățirea funcției hepatice, se ţine o cură de 90 de zile cu pulbere din rădăcină de păpădie. O mână de rădăcini uscate de păpădie se macină fin, cu râşniţa de cafea, după care se trece prin sită. Pulberea obţinută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare. Se administrează o jumătate de linguriţă rasă de pulbere, de două-trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Pudra se ţine sub limbă timp de câteva secunde, după care se înghite cu apă.

Benefică și pentru rinichi

Recoltate la primele ore ale zilei, frunzele de păpădie au puternice proprietăţi diuretice. Bogate în minerale şi vitamine, în special în calciu şi în vitaminele A, C, K şi B2 (riboflavină), acestea ajută rinichii să elimine deşeurile, sarea şi excesul de apă din organism, în cazul persoanelor care se confruntă cu boli renale, cu celulită şi cu obezitate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel