marți, mai 17, 2022

Ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera. Totuși, acumularea toxinelor suprasolicită ficatul și acesta poate dezvolta boli grave.

Pentru a susține proprietatea naturală a ficatului de a se regenera trebuie să adopți un stil de viață sănătos și să renunți la vicii.

Totuși, în zilele noastre, este destul de complicat să avem o diet sănătoasă  și să implementăm obiceiuri benefice.

Te-ar mai interesa: Cauzele nebănuite ale balonării. Ce obiceiuri nesă...

Dacă ai probleme în gestionarea stilului de viață ai putea încerca preparate naturale care te vor ajuta în procesul de detoxifiere.

Păpădia, planta-medicament pentru regenerarea ficatului

Florile, rădăcinile şi frunzele sale sunt folosite în medicina tradiţională, îndeosebi pentru menținerea unui ficat sănătos. Rădăcina acestei plante conţine inulină, levulină şi taraxacină, ultima dintre ele fiind o substanţă amară, care restabileşte funcţiile ficatului, scrie clicksanatate.ro.

Există studii care au arătat că extractul de păpădie poate reduce grăsimea în exces. De asemenea, are rol hepato-protector, protejând celulele hepatice de efectele negative ale stresului oxidativ. Păpădi poate fi consumată sub diferite forme.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă ai intoleranță la lactoză. Primele s...

Pentru îmbunătățirea funcției hepatice, se ţine o cură de 90 de zile cu pulbere din rădăcină de păpădie. O mână de rădăcini uscate de păpădie se macină fin, cu râşniţa de cafea, după care se trece prin sită. Pulberea obţinută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare. Se administrează o jumătate de linguriţă rasă de pulbere, de două-trei ori pe zi, înainte de mesele principale. Pudra se ţine sub limbă timp de câteva secunde, după care se înghite cu apă.

Te-ar mai interesa: Cancerul, prevenit dacă renunțăm la carne?...

Benefică și pentru rinichi

Recoltate la primele ore ale zilei, frunzele de păpădie au puternice proprietăţi diuretice. Bogate în minerale şi vitamine, în special în calciu şi în vitaminele A, C, K şi B2 (riboflavină), acestea ajută rinichii să elimine deşeurile, sarea şi excesul de apă din organism, în cazul persoanelor care se confruntă cu boli renale, cu celulită şi cu obezitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private