sâmbătă, iulie 2, 2022

Top 10 condimente și ierburi care luptă cu cancerul.

Alimente pot reduce riscul de boli ale tractului gastrointestinal. Pe lângă renumitele alimente cu proprietăți anti-cancerigene din familia cruciferelor (varza, broccoli și conopida) există și condimente și ierburi care au efecte asemănătoare.

Prevenirea cancerului este un motiv mai mult decât suficient pentru a folosi mai multe condimente la prepararea mâncărurilor zilnice

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

Potrivit medicului nutriționist Elena Solomatina, condimentele enumerate mai jos pot proveni, dar ar putea grăbi și recuperarea persoanelor care suferă de cancer.

Specialistul a numit Top 10 condimente care, printre altele, previn cancerul de stomac sau accelerează recuperarea persoanelor care suferă de cancer.

Top 10 condimente și ierburi care luptă cu cancerul. Șofranul

Acesta este un veritabil medicament natural si este pe lista de condimente care lupta cu cancerul. Sofranul contine crocetin, un carotenoid care induce regresia cancerului, fiind dovedit ca este capabil de a reduce dimensiunea tumorilor canceroase. Desi este scump, beneficiile sale se instaleaza la consumul in cantitati mici, dar constante.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Scorțișoara

Apreciata pentru aroma sa, doar o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi este suficienta pentru a profita de beneficiile anticancer. Scortisoara este cunoscuta pentru capacitatea de a inhiba formarea de vase sangvine noi si prin aceasta reduce progresia si inhiba tumorile.

Top 10 condimente și ierburi care luptă cu cancerul. Ghimbir

Legumele rădăcinoase asiatice ajută în tratamentul cancerului de stomac. Puteți mânca acest produs sub orice formă: uscat, proaspăt, măcinat și sub alte forme.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Rozmarin

Condimentele picante sunt recomandate celor care au început să piardă în greutate. Nutriționistul vă recomandă să luaţi rozmarin împreună cu ceai negru – un astfel de cocktail va calma stomacul.

Feniculul

Înarmat cu fitonutrienți și antioxidanți puternice, celulele cancerigene nu pot rezista în prezența feniculului. Un compus din acest condiment restricționează drastic activitățile invazive ale celulelor canceroase. Suprimă de asemenea activitățile enzimatice din spatele procesului de multiplicare a celulelor canceroase. O supă cu roșii, fenicul și usturoi, sau o salată proaspătă aromată cu fenicul pot fi preparatele ideale pentru prevenirea cancerului.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Top 10 condimente și ierburi care luptă cu cancerul. Curcumă

Rădăcinile de turmeric au proprietăți antioxidante. Adăugând condimente la feluri de mâncare, vă puteți proteja de dezvoltarea cancerului. Printre altele, turmericul conține substanțe antiinflamatoare.

Ardei roşu

Condimentul picant este capabil să aducă procesul de digestie în deplină ordine. De asemenea, ardeiul roșu conține o substanță care poate reduce durerea. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă cu acest condiment – în contact cu pielea, provoacă arsuri.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Usturoi

Potrivit nutriționistului, acest condiment are un număr mare de proprietăți utile. Dacă mănânci în mod constant usturoi, poți evita bolile oncologice ale tractului gastrointestinal, precum și cancerul de sân. Principalul avantaj al usturoiului este capacitatea de a elimina bacteriile infecțioase.

Top 10 condimente și ierburi care luptă cu cancerul. Mentă

Este capabilă să amelioreze crampele, diareea și alte tulburări ale stomacului. Se recomandă consumul de mentă chiar și în cazul toxiinfecțiilor alimentare. Decoctul ei este sfătuit să fie consumat sub formă de ceai de către pacienții cu boli oncologice ale tractului gastrointestinal. De asemenea, îmbunătățește fluxul de bilă.

Muşeţel

Mușețelul preparat în apă clocotită va ajuta la relaxarea intestinelor, ceea ce înseamnă că va ameliora spasmele. De asemenea, se recomandă să se clătească gura pentru a evita efectele chimioterapiei. În plus, mușețelul îmbunătățește somnul și are un efect calmant.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private