Sari la conținut

Top 10 legume cu cele mai puține calorii

leguma
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cel mai bun aliment pentru un creier

„Legumele conțin aproximativ 1 g de proteine, 4 g de carbohidrați și nu conțin grăsimi”, explică dieteticianul-nutriționist Simon Tellechea. Legumele sunt necesare pentru fibrele lor, vitaminele, mineralele și apa, care este componenta lor principală”.

Legumele sunt o parte esențială a dietei noastre din mai multe motive, după cum explică Simon Tellechea:

Ele vă ajută să vă simțiți mai repede sătui în timpul mesei, favorizează mișcările intestinale sănătoase, ajută la prevenirea cancerului colorectal. Mai mult, ele contracarează conținutul de zahăr al alimentelor bogate în amidon și limitează colesterolul din sânge.

Câte legume ar trebui să mănânc zilnic?

Legumele pot fi consumate oricât de mult doriți, până când vă simțiți sătul”, explică Simon Tellechea. În general, ele ar trebui consumate în aceeași cantitate ca și alimentele bogate în amidon. În ceea ce privește cantitatea zilnică, contați între 400 și 500 g. Aceasta reprezintă o porție de legume crude și legume gătite la prânz și la cină”, potrivit Sante Magazin.

Cele 10 legume cu cele mai puține calorii pentru vară

Vara este anotimpul salatelor, al gazpașilor și al sucurilor… Pentru un răsfăț hipocaloric și colorat, iată care sunt legumele prietenoase pentru talie.

1. Salată verde. Cu doar 14 calorii la 100 de grame, este una dintre legumele cu cele mai puține calorii.

2. Ridiche roșie. Această legumă se potrivește perfect cu mesele noastre, cu doar 13 calorii la 100 de grame, ar fi greșit să nu o gustați.

3. Castravetele este leguma cu cele mi putine calorii. O jumatate de ceasca cu felii de castravete contine doar 7 calorii. Castravetele are un conținut ridicat de apă (95%) și este bogat în vitamine și minerale, în carbohidrati și proteine.

4. Dovleac. O portie de piure de dovleac are 23 de calorii. Pulpa contine vitaminele A, C si E, dar si saruri minerale, hidrati de carbon, protide, iar semintele contin lecitina, rezine si enzime cu proprietati antihelmintice. Dovleacul reduce riscul aparitiei cancerului si lupta impotriva bolilor de inima, incetineste procesul de imbatranire si ajuta la regenerarea organismului.

5. Spanac. Cu 20 de calorii la o suta de grame, spanacul este o sursă importanta de clorofila, beta-caroten, vitamina B6, vitamina C, fier, calciu, sodiu si potasiu. Sulful îl face un excelent antioxidant, iodul ajuta la combaterea bolilor de piele, vitamina K intareste structura osoasa.

6. Roșii. O rosie are doar 11 calorii. Cu 94% apa, vitaminele A, C, E, K si complexul de B-uri, dar si calciu, magneziu, potasiul, fosfor, magneziu, fier si licopen, rosia reprezinta sanatatea din farfurie.

7. Ardei verde. Ardeiul verde este un antioxidant puternic. Acesta conține vitamina A, C și complexul de vitamine B, care au rolul de a contrabalanseza efectele distructive ale radicalilor liberi asupra corpului.

8. Fasole verde. conținutul de calorii al fasolei verzi este scăzut și poate varia în funcție de gradul de maturitate de la 20 la 24 kcal la 100 g.

9. Vinete.  30 kcal la 100 de grame.

10. Ciupercile conțin doar 35 de calorii la 100 de grame, conțin fibre, proteine, minerale și 80% apa. Sunt singurele legume care au în componenta lor vitamina D, esentiala pentru sistemul osos.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel