joi, septembrie 23, 2021

Starea noastră de sănătate depinde foarte mult de alimentația zilnică. Aceasta are puterea de a ne vindeca sau, dimpotrivă, de a ne face rău, în funcție de ceea ce mâncăm. Anumite alimente au proprietăți vindecătoare și pot aduce beneficii uimitoare sănătății, în special persoanelor care nu au un stil de viață atât de echilibrat și sănătos.

Deși avem un program încărcat, specialștii în sănătate ne recomandă să acordăm atenție sporită alimentației noastre. Anumite modificări alimentare pot schimba radical modul în care ne simțim, starea noastră de sănătate și calitatea vieții.

Astfel, ai putea începe să incluzi în alimentație aceste legume videcătoare, adevărate comori pentru organismul nostru!

Legume cu proprietăți vindecătoare

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie 10 legume vindecătoare care ne pot aduce beneficii substanțiale pentru sănătate, corp și minte.

„Pentru că am observat că astfel de informații sunt de mare interes în cadrul comunității mele, am zis să vorbim astăzi despre 10 legume care au un rol videcător asupra organismului nostru. ✨

Germeni de floarea-soarelui – hrănesc sângele, repară celulele și țesuturile, îndepărtează toxinele din corp, reduce tensiunea arterială, previne bolile de inimă, reduce inflamația și stimulează sistemul imunitar.

Ridichi – antibacteriene, antifungice, diuretici, dizolvă mucusul și acizii, expulzează „pietrele” din vezică și rinichi.

Sparanghel – menține nivelul zahărului din sânge, previne constipația, ajută digestia, antioxidant puternic, benefic pentru afecțiuni autoimune, boli de ficat, boli de inimă, cancer și diabet.

 Varză Kale – protejează de bolile degenerative, antibiotic puternic, proprietăți antivirale, antiinfalamator, stimulează sistemul imunitar.

Țelină Apio – aliment alcalin, purifică fluxul sanguin, ajută la digestie, previne migrenele, relaxează nervii, reduce tensiunea arterială, elimină problemele pielii.

Germeni de salată – ajută tulburările cognitive, antiinflamator, ajută probelemele de vedere, previn căderea părului.

Castraveți – aliment alcalinizant, hidratează, remediu pentru constipație, diuretic natural, antiinflamator.

Fenicul – ajută congestia sinusală, bronșită, colici renali, anemia, hipertensiunea, constipația, balonarea, diareea, sindromul intestinului iritabil, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, reglează menstruașia prin reglarea hormonilor.

Varza – antioxidant puternic, antiinflamator, stimulează sistemul imunitar și reduce inflamația cronică.

Dovleci de iarnă – aliment alcalin și nutritiv, bogat în fitonutrienți și antioxidanți, protejează împotriva bolilor de inimă, cancerului de sân, reduce inflamația.

Dragilor, o să tot repet, cu cât mai colorat și diversificat mâncați, cu atât vă ajutați organismul. Soluția la sănătatea șubredă, nu sunt medicamentele, mâncarea este cel mai bun medicament pe care îl poți oferi corpului tău”, scrie Patricia Rusu.

Ultimele stiri