marți, noiembrie 30, 2021

Atât femeile, cât şi bărbaţii nu iau în seamă manifestări evidente ale diverselor forme de cancer. Mai jos, aveţi un top al celor mai des ignorate semne de cancer.

1. Pierdere în greutate

În special

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

femeile, dar şi bărbaţii, sunt de-a dreptul fericite/fericiţi când pierd în greutate fără prea mult efort. Dar diminuarea proporţiilor  (peste 4,5 kilograme pe lună), fără a se face exerciţii fizice sau a se ţine o dietă este un semn că trebuie să se facă un drum la medic. Slăbirea neaşteptată poate fi un semn al prezenţei cancerului sau al unei tiroide prea active. Este bine ca doctorul să facă toate analizele necesare pentru a depista motivele pierderii în greutate.

2. Probleme cu înghiţirea alimentelor

Poate fi un semn al prezenţei cancerului gastro-intestinal sau la esofag, spre

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

exemplu. Se impune o vizită la medic, unde pe lângă un control atent se impun şi testări cu raze X (radiografie sau computer tomograf).

3. Sângerări în locuri nepotrivite

Dacă aveţi sânge în urină şi în scaun, poate fi un semn de cancer la colon. Doctorul ar trebui să facă o colonoscopie şi să examineze atent colonul pentru a descoperi dacă este sau nu vorba despre cancer. Aceeaşi manifestare poate ascunde şi cancerul la vezică sau la rinichi. Nu este un semn sigur, dar sunt necesare analize dacă aveţi astfel de sângerări.

4. Dureri abdominale şi depresie

Orice persoană care are dureri

Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

în zona abdominală şi suferă de depresii ar face bine  să meargă la  un control. Asta pentru că s-au depistat legături între depresie şi cancerul pancreatic.

5. Indigestia

Cu toţii suferim uneori de probleme cu digestia, însă când aceste perioade nu pot fi explicate prin alimentaţie, este recomandat un control. Indigestia nemotivată poate fi un indiciu al prezenţei cancerului la esofag, stomac sau gât.

6. Pete în zona gurii

Mai ales fumătorii ar trebui să intre în alertă în momentul când le apar pete albe în interiorul gurii sau pe limbă. Petele pot fi un semn al leukoplakia,

Te-ar mai interesa: Jurnalist ieșean, efecte secundare grave după a do...

o boală care dacă nu este tratată la timp duce la apariţia cancerului oral. Cere-i stomatologului sau unui alt specialist să verifice aceste pete.

7. Dureri

Chiar dacă cu toţii ne plângem destul de des de dureri, uneori acestea pot fi probe ale apariţiei cancerului. Cu toate acestea majoritatea durerilor nu se dovedesc a fi semne ale leucemiei. Mergeţi la doctor totuşi pentru un set complet de analize dacă aveţi astfel de moment, e bine să preîntâmpinaţi orice formă de cancer. Mai ales atunci când durerile persistă şi sunt inexplicabile, cereţi ajutor.

8. Febră

Dacă nu este motivată

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

de alţi factori, febra poate fi un indiciu al leucemiei. Apare mai ales atunci când cancerul s-a extins din zona iniţial afectată. Alte simptome ale acestui tip de cancer mai sunt: icterul şi schimbarea culorii scaunelor. Pot fi necesare investigaţii precum radiografii, computer tomograf, RMN şi alte teste.

9. Oboseala

Chiar dacă în majoritatea cazurilor nu e un semn al cancerului, în unele cazuri s-a demonstrat că există o legătură între oboseală şi leucemie, cancerul la stomac sau colon, aşa că un control general e binevenit.

10. Tusea persistentă Dacă aveţi o tuse care persisită de mai bine de trei săptămâni este bine să mergeţi la medic pentru a face un control amănunţit. O astfel de tuse prelungită poate fi un semn al cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri