duminică, ianuarie 24, 2021
Virgil Munteanu

Într-o nouă cercetare, psihologul Terri Conley, de la Universitatea Michigan a analizat o serie de studii psihologice realizate de-a lungul timpului şi a ajuns la concluzia că diferenţele dintre modul în care bărbaţii şi femeile percep sexul nu sunt chiar atât de mari. Iată 3 mituri care demonstrează că lucrurile nu sunt doar albe şi negre. 

1. Bărbaţii se gândesc la sex mai mult decât femeile

În primul rând, clişeul care spune că bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde nu are nicio urmă de adevăr. Totuşi, este adevărat că bărbaţii se gândesc la sex mai des decât femeile, dar gândurile lor zboară mult mai des la orice ală nevoie fizică, cum ar fi somnul sau mâncatul. 

Într-un studiu publicat în 2011 în Journal of Sex Research, cercetătorii i-au rugat pe subiecţi să îşi noteze gândurile de peste zi. Astfel s-a constatat că bărbaţii se gândesc la sex de aproximativ 18 ori pe zi, pe când femeile fac asta doar de 10 ori. Totuşi, acelaşi raport s-a descoperit şi atunci când a fost vorba de somn şi mâncare. 

2. Bărbaţii vor sex în timp ce femeile urmăresc statutul

Se spune că bărbaţii caută femei sexy care să le asigure urmaşi sănătoşi, în timp ce femeile caută bărbaţi cu un bun statut economic care să poată asigura susţinere ei şi a copilului. 

Când oamenii de ştiinţă au rugat subiecţii (studenţi) dintr-un studiu să îşi imagineze cum arată partenerul ideal, ei au constatat că aceste tipologii chiar sunt prezente. Totuşi, atunci când voluntarii au luat parte la un eveniment de tip „speed-dating” (în care bărbaţii şi femeile încearcă să îşi găsească un partener într-un timp foarte scurt), aceste diferenţe de gen s-au evaporat. 

Atunci când subiecţii s-au întâlnit faţă în faţă cu potenţialii parteneri, oamenii de ştiinţă nu au constatat diferenţe în modul în care bărbaţii şi femeile analizează partenerii în funcţie de nivelul de atractivitate şi venit. 

3. Bărbaţii se bucură de sexul în afara relaţiei mai mult decât femeile

Într-un studiu din 1989, cercetătorii i-au rugat pe voluntari să abordeze parteneri de sex opus şi de vârstă similară cu a lor, propunându-le să facă sex. La final s-a constatat că 70% dintre bărbaţii abordaţi de participante la studiu au răspuns cu „Sigur!” la propunere,. în timp ce nicio femeie nu a acceptat propunerea voluntarilor. 

Am putea interpreta că femeile nu sunt interesate de sexul în afara relaţiei. Totuşi, se pare că factorii culturali joacă un rol important în acest proces. De fapt, atunci când femeile sunt abordate de un individ familiar dau foarte atrăgător ele devin mult mai receptive. De asemenea, diferenţele dintre răspunsurile bărbaţilor şi ale femeilor au dispărut atunci când aceştia au fost puşi să ia în considerare posibilitatea de a se culca cu o persoană faimoasă. 

În plus, Terri Conley explică faptul că ea a constatat că femeile abordate de un străin se aşteaptă ca acesta să nu fie priceput în pat.