Sari la conținut

Top 3 trucuri simple care te vor ajuta să-ți păstrezi calmul în momente stresante

stresul
Sursă foto: Getty Images
Antidot impotriva stresului

3 trucuri simple care te calmul în momente stresante. Când viața pare haotică, adesea se întâmplă pentru că ai pierdut legătura cu centrul tău. Te grăbești să faci lucruri, iar mintea ta aleargă și nu ai timp pentru o meditație completă sau pentru o după-amiază liberă pentru a te reseta. Așadar, ia modelul celor reușesc cu simple trucuri să își mențin calmul și echilibrul.

Încearcă aceste trei obiceiuri ale oamenilor care își mențin calmul și echilibrul

1. Respira adânc

respiratie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Oprește-te din ceea ce faci și închide ochii (cu excepția cazului în care conduci!). Inspiră lent și profund, numărând până la cinci. Ține respirația timp de cinci secunde, expiră timp de cinci secunde și așteaptă cinci secunde. Apoi, începe ciclul din nou și repetă acest proces de cel puțin cinci ori.

Cercetările de la Stanford Medicine arată că doar cinci minute de acest tip de respirație controlată — uneori denumită „suspină ciclică” — pot reduce semnificativ anxietatea, pot îmbunătăți starea de spirit și pot scădea ritmul cardiac în repaus. Te vei simți mult mai calm după ce termini acest exercițiu de respirație.

2. Aprinde o lumânare

Aprinderea unui chibrit și a unei lumânări creează un moment sacru. În timp ce aprinzi lumânarea, cere unei surse superioare, la alegere, energie calmă și claritate în situația ta. Privește flacăra pâlpâitoare, încetinește-ți respirația și concentrează-te câteva minute. Vei începe să te relaxezi. S-a demonstrat că privitul lumânărilor stimulează memoria și reduce nivelul de stres,  calmează sistemului nervos și readucerea echilibrul.

3. Lasă muzica să facă treaba grea

Găsește muzică care să-ți liniștească sufletul. Alege câteva melodii și pune-le într-o listă de redare, astfel încât atunci când ai nevoie de astfel de melodii, să le poți găsi din nou cu ușurință.

Cercetările arată că muzica auto-aleasă sau muzica clasică reduce semnificativ anxietatea și tensiunea fizică în comparație cu tăcerea sau stilurile mai dure, precum heavy metal-ul. O meta-analiză amplă a constatat că terapia prin muzică oferă un efect mediu spre mare de ameliorare a stresului.

Unele piese sunt chiar concepute științific pentru ameliorarea stresului. De exemplu, s-a demonstrat că piesele care au un ritm care încetinește treptat și tonuri calme, reduce anxietatea cu până la 65% , potrivit  yourtango.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel