Sari la conținut

Top 5 alimente care cauzează cancerul și pe care nu ar trebui să le dai copiilor tăi

copii, cancer, gustari
Sursă foto: Getty Images
Gustări periculoase pentru copii

Uneori este ușor să luați o pungă de chipsuri, un pachet de prăjituri sau orice alt aliment procesat atunci când copilului dumneavoastră îi este foame. Poate că plânge la magazin pentru că vrea gustări cu rulouri de fructe și tu cedezi pentru a-l face să se oprească. Adevărul este că multe dintre aceste alimente au ingrediente care cauzează cancer, printre alte substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru sănătatea viitoare a copilului.

Gustările sănătoase sunt importante pentru un copil. Dacă copiii pot discerne ce este sănătos și ce nu este sănătos la o vârstă fragedă, acest lucru îi condiționează să facă alegeri sănătoase pe tot parcursul vieții lor. S-ar putea să fie nevoie de un pic mai mult efort (și poate va trebui să suportați unele plângeri), dar va fi în beneficiul lor pe termen lung.

Cinci gustări care cauzează cancer la copii

Iată care sunt cele cinci gustări care cauzează cancer pe care nu ar trebui să le dai niciodată copiilor tăi

  1. Dulciuri umplute cu fructe

Nu vă lăsați ademenit de mențiunea „Coapte cu fructe adevărate”. Citiți etichetele nutriționale și de ingrediente și veți descoperi că nu puteți pronunța majoritatea ingredientelor.

Siropul de porumb, soia, uleiul de palmier, dextroza, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză și aromele artificiale au fost toate legate de dependența de zahăr, diabet și probleme hepatice la copii. Chiar și acel „fruct adevărat” este stropit cu pesticide și cultivat cu OMG-uri.

2. Batoane de pește

Batoanele de pește sunt consumate în mod regulat în multe gospodării. Se spune că sunt făcute cu „cereale integrale” și „cașcaval adevărat”, dar uitați-vă la pungă sau la cutie pentru a vedea de ce ar trebui să fie scoase din dieta copilului dumneavoastră.

Atât de mulți nutrienți sunt eliminați în procesul de prelucrare a acestor batoane de pește, încât trebuie să fie îmbogățiți cu nutrienți falși pe care organismul nu îi poate absorbi în mod corespunzător. În cele din urmă, avem uleiurile vegetale. După ce sunt încălzite la temperaturi nesigure, aceste uleiuri sunt tratate cu solvenți din petrol. Apoi sunt colorate pentru a le face mirosul mai plăcut.

3: Gustarea cu ursuleți

Sursă foto: E-Bay

Aceste mici gustări de ursuleți sunt îmbibate cu conservantul chimic TBHQ, care a fost asociat cu cancerul de stomac la șobolanii de laborator, fragmentează ADN-ul și poate afecta celulele pulmonare și ombilicale umane.

Copiii care mănâncă aceste gustări pot dezvolta ADHD, anxietate și simptome de neliniște.

4: Mâncăruri congelate pentru copii

Aceste mâncăruri congelate atrag copiii, deoarece sunt adesea ambalate cu cele mai noi personaje din filmele de desene animate. Porumbul, macaroanele cu brânză, budinca de ciocolată și nuggets de pui nu echivalează cu o masă nutritivă. Tot ce se găsește în această cutie este procesat și plin de OMG-uri. Citiți eticheta pentru a descoperi toate grăsimile trans, uleiurile hidrogenate, Roșu 40, Albastru 1 și 2 și Galben 6, printre o mulțime de alte substanțe chimice. Aceste mese la microunde pot economisi timp în bucătărie, dar pe termen lung pot scădea timpul de viață.

5. Jeleuri de fructe

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Este posibil să doriți să vă reduceți așteptările cu privire la aspectul „fructe” al acestei gustări. Un pachet de acestea nu este același lucru cu un măr, nici pe departe. Culoarea cea mai des folosită în aceste jeleuri de fructe este Red 3 sau eritrosina. Această substanță chimică este nesigură pentru a fi folosită pe piele, dar este ok pentru a fi introdusă în corpul tău?!

Întotdeauna este mai bine să știți ce puneți în corpul vostru, mai ales când este vorba de sănătatea și viitorul copiilor voștri. Deși o alimentație sănătoasă poate necesita un pic mai mult efort, merită pe termen lung.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel