Sari la conținut

TOP 5 alimente care curăță ficatul de toxine. Regenerează celulele hepatice!

ficat
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente benefice pentru ficat

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții. Printre altele, ficatul este responsabil de procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și a mineralelor.

Medicii recomandă mai multe alimente sănătoase care pot curăța ficatul de toxine. Mai exact, nutriţioniştii susţin că există o serie de alimente miraculoase care pot detoxifia celulele hepatice, funcţionând precum suplimentele de curățare a ficatului.

Sfecla roșie

Sfecla roșie conține flavonoide care îmbunătățesc funcția hepatică. Acești antioxidanți sunt excelenți pentru reducerea daunelor oxidative și a inflamațiilor din ficat, precum și pentru creșterea enzimelor de detoxifiere.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are un antioxidant numit catehină, care, de asemenea, curăță ficatul. Bineînțeles, nu puteți da greș dacă mâncați legume cu frunze verzi, care includ spanacul, varza kale și ardeiul gras. Acestea sunt pline de clorofilă.

Ananas

Poți mânca ananas pentru că este plin de vitamina C. Este un diuretic. Alimentele care conțin antioxidanți puternici includ menta, ghimbirul și varza.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Afine

Afinele conțin antioxidanți numiți antociani . Acestea sunt asociate cu mai multe beneficii pentru sănătatea ficatului. S-a demonstrat că un consum zilnic de afine timp de trei până la patru săptămâni protejează ficatul.

Struguri

Strugurii au mai mulți compuși vegetali benefici. Ați auzit probabil de resveratrol, care ajută ficatul prin reducerea inflamației și protejarea acestuia de daune. Se crede că un consum regulat al acestuia reduce, de asemenea, riscul de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel