Sari la conținut

TOP 5 alimente pe care ar trebui să le consumi după 50 de ani

Sfaturi pentru cei de peste 50 de ani
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Sfat pentru cei de peste 50 de ani

Alimente pe care ar trebui să le consumi după 50 de ani. După o anumită vârstă, este important să incluzi anumite alimente în dieta ta. De ele beneficiază toată lumea, inclusiv copii, tineri și adulți.

Dar după ce o persoană împlinește 50 de ani, aceste produse devin deosebit de importante. Potrivit The Health Site, lista acestora include roșii, semințe de floarea soarelui, ouă, prune uscate.

5 alimente obligatorii pentru seniori

Roșiile sunt o sursă de substanțe care au un efect pozitiv asupra stării pielii. Conțin licopen, care este un antioxidant puternic.

Luptă împotriva radicalilor liberi care vă pot deteriora celulele și vă pot afecta sistemul imunitar. Doar 200 de grame de roșii proaspete sau 1 cană de suc de roșii vor fi suficiente pentru a-ți obține necesarul zilnic de licopen, pentru a-ți întări sistemul imunitar și pentru a-ți proteja organismul de îmbătrânirea prematură.

Licopenul reduce nivelul de colesterol „rău” din sânge și, în același timp, șansele de boli de inimă. Vitaminele E și C, vitaminele B , colina, fibrele, potasiul și flavonoidele ajută sângele să circule normal prin artere, iar inima să funcționeze ca un ceas.

Carotenoizii (luteina, beta-carotenul și licopenul), vitamina C și cuprul, care se găsesc în cantități suficiente în roșii, ajută la protejarea ochilor de lumina albastră emisă de dispozitivele digitale, previn oboseala ochilor, reduc durerile de cap tensive în ochi și chiar reduc. riscul de boli oculare, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă.

Roșiile, o sursă bună de fibre

rosii
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Potasiul este un alt avantaj incontestabil al roșiilor. Datorită acesteia, mențin niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale, reduc cantitatea de sodiu din organism și curăță arterele pentru un flux sanguin liber către creier. Acest lucru ajută la minimizarea riscului de accident vascular cerebral și previne coagularea sângelui.

Ca majoritatea legumelor, roșiile sunt o sursă bună de fibre. Acestea ajută alimentele să se miște fără probleme prin tractul gastrointestinal, asigurând mișcări regulate ale intestinului.

Semințele de floarea soarelui sunt o sursă de vitamine care au un efect pozitiv asupra pielii și încetinesc procesul de îmbătrânire. Este adevărat că ar trebui să renunți la obiceiul de a le consuma nealbite: acest lucru va avea un efect negativ asupra stării smalțului dentar.

Sfat pentru cei de peste 50 de ani

Mulți oameni în vârstă pierd destul de repede masa musculară. Puteți încetini procesul negativ mâncând brânză de vaci: este o sursă bună de proteine.

O altă sursă sănătoasă de proteine ​​sunt ouăle de pui. În plus, acest produs are un efect pozitiv asupra funcției creierului. Dar se recomanda ca ouale sa fie fierte si nu prajite.

Prunele sunt importante pentru sănătatea oaselor. De asemenea, consumul lor are un efect pozitiv asupra tractului digestiv, cu care multe persoane au probleme dupa 50 de ani.

Toate produsele de mai sus sunt benefice atunci când sunt consumate cu moderație. Nu trebuie consumate prea des sau în cantități mari. Înainte de a face schimbări bruște în dieta dvs., ar trebui să consultați un medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel