Sari la conținut

Top 5 alimente pe care nimeni nu ar trebui să le mai consume: provoacă inflamație și grăsime intestinală

Carbohidrati
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Carbohidrații care reduc riscul de diabet și greutatea

Top 5 alimente pe care nimeni nu ar trebui să le mai consume! Inflamația este un răspuns biologic natural și complex care apare atunci când sistemul imunitar al organismului răspunde la stimuli dăunători, cum ar fi agenții patogeni, celulele deteriorate și iritanții. În timp ce unele inflamații sunt un mecanism de apărare important pentru protejarea organismului, inflamația cronică poate duce la o varietate de probleme de sănătate. Una dintre aceste consecințe este acumularea de grăsime în exces, mai ales în abdomen.

Grăsimea intestinală este grăsimea stocată în cavitatea abdominală în jurul organelor vitale precum ficatul, pancreasul și intestinele. Spre deosebire de grăsimea subcutanată (grăsimea stocată chiar sub piele), grăsimea viscerală este activă metabolic și produce substanțe inflamatorii. Anumite alegeri dietetice pot promova sau atenua inflamația și pot influența, de asemenea, distribuția și cantitatea de grăsime stocată în zona abdominală .

Consumul excesiv de băuturi dulci are legătură cu inflamația

Există multe alimente care pot contribui atât la inflamație, cât și la grăsimea intestinală, așa că experții au făcut o listă cu cele cinci alimente de care ar trebui să stai departe pentru a evita acest lucru.

Băuturi dulci
Consumul excesiv de băuturi dulci a fost strâns legat atât de inflamație, cât și de acumularea de grăsime intestinală. Aceste băuturi dulci, adesea bogate în zaharuri adăugate și lipsite de nutrienți esențiali, pot contribui la o cascadă de efecte negative asupra sănătății.

În plus, conținutul ridicat de fructoză din multe băuturi dulci, cum ar fi sucurile și sucurile de fructe, poate împovăra ficatul, ducând la producerea de molecule inflamatorii și la depozitarea excesului de grăsime, în special a grăsimii viscerale, în cavitatea abdominală.

Carbohidrați rafinați
Carbohidrații rafinați, găsiți adesea în alimentele procesate, cum ar fi pâinea albă, gustările dulci și produsele de patiserie, au fost strâns asociați cu inflamația și dezvoltarea grăsimii intestinale. Aceste surse de carbohidrați sunt digerate rapid și provoacă creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la o creștere a producției de insulină.

Optarea pentru carbohidrați întregi, neprocesați, cum ar fi cerealele integrale, fructele și legumele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, reduce inflamația și contribuie la o distribuție mai sănătoasă a grăsimii corporale.

Carne procesata
Carnea procesată, cum ar fi cârnații, baconul și carnea de delicatese, au fost implicate în promovarea inflamației și în contribuția la acumularea de grăsime intestinală. Aceste cărni sunt adesea supuse unor metode de vindecare, afumare sau alte metode de conservare care pot duce la formarea de compuși nocivi.

alimente care provoaca inflamatia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Grăsimile trans
Grăsimile trans, care se găsesc în mod obișnuit în uleiurile parțial hidrogenate utilizate în multe alimente procesate și prăjite, au un impact negativ asupra sănătății, promovând inflamația și contribuind la acumularea de grăsime intestinală.

Alegerea unei diete care este lipsită de grăsimi trans și bogată în grăsimi mai sănătoase, cum ar fi grăsimile nesaturate, din surse precum nucile, semințele și peștele gras, poate ajuta la reducerea inflamației, la sprijinirea sănătății metabolice și la minimizarea acumulării de grăsime intestinală dăunătoare.

Alcool

Consumul de alcool a fost asociat atât cu inflamația, cât și cu potențialul de acumulare de grăsime intestinală. În timp ce consumul moderat de alcool poate avea anumite beneficii cardiovasculare, consumul excesiv sau cronic poate duce la efecte adverse asupra sănătății.

Sabat subliniază că consumul excesiv de alcool poate duce la creșterea în greutate datorită conținutului său ridicat de calorii și, în plus, favorizează inflamația, influențând în același timp procesele metabolice ale organismului, potrivit shefinds.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel