TOP 5 alimente şi condimente care subțiază sângele precum medicamentele

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să consumaţi alimente sănătoase, cu valoare nutritivă şi terapeutică, în unele cazuri.

Includerea a cinci alimente şi condimente în dieta dvs. nu numai că vă va subția sângele, dar vă va reduce și riscul de boli cardiovasculare. Lista acestora include usturoi, ghimbir, ceapă, ulei de măsline, turmeric.

Problemele de circulație sunt o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni. Cu toate acestea, pe lângă medicamentele obișnuite, există și unele alimente care pot subția sângele în mod natural.

1. Usturoiul

Este un adevărat campion printre alimentele care subțiează sângele. Bogat în alicină, ajută la dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sângelui.

Consumul zilnic poate ajuta la reducerea vâscozității sângelui și a riscului de formare a cheagurilor de sânge.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

2. Ghimbirul

Este un anticoagulant natural excelent. Substanțele sale active ajută la reducerea coagulării sângelui și la prevenirea formării cheagurilor. Adăugarea acestuia în dieta ta este o modalitate excelentă de a-ți echilibra fluxul sanguin și de a reduce riscul de boli de inimă.

Cea mai importantă și valoroasă proprietate a ghimbirului este efectul său pozitiv asupra sistemului digestiv uman. Ghimbirul picant irită glandele implicate în digestie, provocându-le să producă mai activ enzime și bilă. În acest fel, ghimbirul promovează o mai bună absorbție a alimentelor și metabolismul.

Ghimbirul este cunoscut ca un antioxidant puternic. Îndepărtează toxinele din sânge și intestine. Promovează dizolvarea și eliberarea mucusului. Consumul său regulat ajută la subțierea sângelui și, atunci când este utilizat corect, normalizează tensiunea arterială. Ceaiul de ghimbir scutește de oboseală și face mai ușor să faci față durerilor de gât.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

3. Ceapa

Este nu doar o legumă parfumată, ci și un ingredient util pentru subțierea sângelui. Flavonoidele conținute în acesta ajută la reducerea coagulării sângelui și la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Consumul regulat de ceapă poate ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge și la reducerea riscului de probleme cardiace, potrivit specialiştilor citaţi de The Health Site.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

4. Uleiul de măsline

Este o alegere excelentă pentru menținerea sănătății inimii și a vaselor de sânge. Acizii săi grași polinesaturați ajută la îmbunătățirea hemodinamicii, subțiază sângele și reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Adăugarea uleiului de măsline la mese este o modalitate ușoară de a îmbunătăți circulația și de a vă susține sistemul cardiovascular.

5. Turmericul

Este un condiment care nu numai că adaugă savoare și aromă mâncărurilor, dar ajută și la subțire a sângelui. Curcumina, ingredientul activ din turmeric, ajută la reducerea vâscozității sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge. Consumul regulat al acestui condiment poate ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare.

În plus, turmericul îmbunătățește procesele metabolice din organism, iar antioxidanții ajută la eliminarea toxinelor și a altor substanțe nocive. Datorită acestui fapt, starea generală se îmbunătățește, sistemul imunitar este întărit și capacitatea de lucru crește.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficiul turmericului este de a reduce inflamația cronică care poate duce la tulburări metabolice, obezitate și alte boli periculoase, cum ar fi cele legate de sistemul cardiovascular.

Consumul regulat de turmeric reduce riscul de a dezvolta boli hepatice și, de asemenea, reduce simptomele unor boli deja dobândite, cum ar fi hepatita. De asemenea, poate încetini dezvoltarea sau reduce simptomele parodontitei, sindromului premenstrual, diabetului, diareei, indigestiei și psoriazisului.

Recent Posts

Trei zodii binecuvântate după 14 octombrie: Noroc la bani și oportunități neașteptate

Zodii norocoase. După seara de 14 octombrie, trei zodii se află sub protecția Divinității, beneficiind…

6 ore ago

Zahăr din trestie sau din sfeclă de zahăr: care este mai sănătos?

Zahăr din trestie sau din sfeclă de zahăr? Zahărul este unul dintre cele mai utilizate…

7 ore ago

Avertismentul oamenilor de știință: Viața pe Pământ la un pas de extincție – viitorul umanității, în pericol iminent!

Viața pe Pământ la un pas de extincție. Cercetătorii trag un semnal de alarmă fără…

7 ore ago

Ce înseamnă să ai bila leneșă și cum îți poate afecta sănătatea

Bila leneșă sau colecistul leneș este o afecțiune în care vezica biliară nu funcționează corect,…

8 ore ago

Simona Halep primește despăgubiri după decizia TAS: câți bani va încasa

Simona Halep, fostul lider mondial în tenisul feminin, a primit o veste importantă după ce…

9 ore ago

Citeste si: