Sari la conținut

Top 5 beneficii ale mâncărurilor picante: ”stimulează metabolismul și longevitatea”

Mâncărurile picante, sau foarte condimentate, provoacă cele mai mari controverse în lumea alimentelor. Din fericire, persoanele care adoră să mănânce picant profită de o multitudine de beneficii, din punct de vedere al sănătății. Care sunt avantajele mâncărurilor picante?

Potrivit Healthline, mâncărurile picante ce conțin scorțișoară, turmeric, usturoi, ghimbir (pe lângă celebra capsaicina regăsită în ardei) au o varietate de beneficii asupra organismului. Proprietățile pe care acestea le conțin pot influența în mod considerabil longevitatea și metabolismul corpului. Iată top 5 beneficii ale mâncărurilor picante!

 

Mâncarea picantă stimulează longevitatea

Potrivit unor studii, consumul frecvent al mâncărurilor picante, 6-7 zile/săptămână, chiar și doar o dată pe zi, a redus rata mortalității cu 14%. De asemenea, alcoolul ar trebui evitat, pentru a profita cât mai mult de beneficiile oferite.

Mâncarea picantă accelerează metabolismul

Anumite condimente, precum chimenul, scorțișoara, turmericul, ardeii obișnuiți și ardeii iuți, pot într-adevăr să influențeze ritmul de funcționare al metabolismului. Acestea accelerează metabolismul în starea de repaus și reduc apetitul. Cu atât mai mult, unele studii au dezvăluit că turmericul inhibă dezvoltarea țesutului adipos, la rozătoare.

Deși beneficiile sunt moderate, împreună cu un stil de viață sănătos, mâncărurile picante pot ajuta în pierderea greutății.

Condimentele combat inflamația

Curcumina, un compus regăsit în turmeric, poate reduce inflamația de la nivelul întregului organism. În medicina alternativă, proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului și usturoiului au fost utilizate de secole pentru a trata o multitudine de afecțiuni, precum artrită, tulburări autoimune, dureri de cap și stări de greață.

Condimentele ar putea lupta chiar și împotriva celulelor canceroase

Capsaicina, substanță regăsită în ardeii iuți, s-a dovedit a fi eficientă în distrugerea și încetinirea celulelor canceroase. Un studiu a descoperit că capsaicina inhiba creșterea celulelor canceroase, la rozătoare, fără să afecteze celulele sănătoase ale organismului.

Condimentele ajută la eliminarea bacteriilor

Chimenul și turmericul au proprietăți antioxidante și antimicrobiene puternice. Acest lucru le face perfecte pentru a ajuta corpul în lupta lui cu bacteriile dăunătoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel