Sari la conținut

TOP 5 motive pentru care poți leșina

Leșinul se poate întâmpla din diferite motive, dar există 5 motive, cele mai comune cauze ale leșinului. Iată care sunt cele 5

  1. Îți scade tensiunea arterială

Poate fi din cauza unui lucru care declanșază ca tensiunea arterială să scadă – frică, anxietate, ace de seringă, sânge sau să îți fie luat sângele. Inima bate mai încet, iar vasele de sânge din zona picioarelor se lărgesc, iar tot sângele din corp se strânge în picioare, scăzând tensiunea arterială.

2. Aritmie – inima îți bate iregulat

Dacă ți se întâmplă asta des, trebuie să te duci de urgență la un medic cardiolog

3. Îți este foame

Sigur că am experimentat perioade lungi de timp când nu am avut cum să mâncăm și aveam senzații de amețeală, însă, pentru persoanele diabetice, lipsa glucozei din sânge le cauzează chiar leșinul sau coma. Depinde cât timp stăm înfometați, însă, cel mai bun sfat este ca mereu să avem ceva de mâncare la noi, când plecăm în oraș.

4.Ești coplești de emoții

Persoanele înclinate spre depresie sau foarte anxioase, pot leșina atunci când li se comunică vești bune sau rele. Creierul nu poate procesa, iar emoțional totul vrea să apese pe un buton de pauză, astfel se produce leșinul.

5. Te ridici foarte repede

Atunci când te ridici foarte repede din pat, inima nu are timp să pompeze sânge mai repede. Este efectul gravitațional care „împinge” sângele în picioare. Cel mai bine este să nu te ridici brusc din pat, ci ușor, în trepte.

A.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel