Sari la conținut

Top 5 motive să faci sex cât mai des

O viață sexuală activă este cea mai plăcută și la îndemână metodă de a te proteja împotriva unora dintre cele mai grave afecțiuni

Împreună cu un stil de viață sănătos, sexul te ajută să-ți menții inima sănătoasă. ,,Sexul creşte fluxul sângelui, iar două partide de amor pe săptămână reduc la jumătate ricul atacului de cord”, explică dr, Desmond Ebanks de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania.

Iată si alte motive să faci sex cât mai des:

1.   Îmbunătăţeşte sănătatea mintală

Cel mai rapid şi la îndemână mod de a scăpa de depresie şi anxietate este sexul. ,,Din punct de vedere psihologic, sexul are numeroase beneficii, reducând stresul şi îmbunătăţind sănătatea mintală”, explică sihologul Patricia Tan.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, substanțe ale plăcerii.

Citeste si:

2.   Te eliberează de stres

Sexul este cel mai bun remediu impotriva stresului de la serviciu si poate calma durerile de cap, deoarece in timpul partidei, organismul secreta neurotransmitatori care te fac sa te simti fericit, satisfacut si linistit.
3. Menţine fumuseţea pielii

Sexul dă o strălucire aparte pielii îmbunătățind circulaţia sângelui, ceea ce ajută la oxigenarea pielii. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor şi poate chiar să-ţi facă buzele să pară mai pline.

4. Te ajută să-ți menții silueta

Vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu ai timp pentru mers la sală? Nicio problemă, poţi înlocui exerciţiile fizice cu o activitate mai plăcută: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumătate de oră, poţi arde într 75 şi 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajută să-ţi întăreşti musculatura. ,,Excitaţia şi orgasmul eliberează testosteron, un hormon care, printre altele, ajută la construirea şi menţinerea ţesutului muscular şi osos”.

5. Îți prelungește viața

Fă sex cât mai des și vei trăi mai mult. Încă nu s-a descoperit un elixir al tinereții fără bătrânețe, însă specialiștii spun că sexul este una dintre cele mai bune metode prin care îți poți prelungi viața.

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.