Sari la conținut

Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și previn apariția bolii

Bolnavii de cancer

Din cuprinsul articolului

Indiferent de tipul de cancer, afecțiunea poate fi complexă, iar tratamentul poate întâmpina dificultăți. Deși există și factori genetici la mijloc, în majoritatea cazurilor cancerul este cauzat de stilul de viață și de factori pe care îi putem controla.

Stilul de viață sănătos este cel mai bun mod de a preveni temuta afecțiune. Alimentația echilibrată și exercițiile fizice contribuie la eliminarea toxinelor și substanțelor dăunătoare din organism declanșează apariția cancerului.

Top 6 alimente anti-cancer

Conopida

Conopida conține următorii compuși benefici: Indol-3 carbinol (reduce cancerele sensibile la hormoni) sulforafan (care dezactivează compușii care cauzează cancer) fibre (care ajută la prevenirea cancerului). Aceasta este cunoscută pentru beneficiile sale anti-cancer.

Turmeric

Peste 5.000 de studii au fost publicate în reviste medicale despre curcumină, substanța activă regăsită în turmeric. S-a demonstrat că aceasta ucide celulele tumorale într-o varietate de moduri. Majoritatea substanțelor care previn cancerul fie împiedică formarea cancerului, fie împiedică răspândirea acestuia. Curcuma are ambele beneficii, fiind un ingredient valoros în lupta cu cancerul.

Ceapa

Făcând parte din familia de legume Allium (care include usturoiul și prazul), împreună cu legumele crucifere, ceapa este un aliment minune datorită proprietăților de diminuare a dioxinei.

Dioxina este un tip de toxină care cauzează cancer care se găsește în fumul de țigară, gazele de eșapament, carnea gătită, peștele și lactatele. O lingură de ceapă roșie crudă conține fitonutrienți despre care s-a demonstrat că reduc toxicitatea dioxinei la jumătate.

Sfecla

Pigmentul roșu din sfeclă provine din betacianina – fitochimic care ar putea proteja împotriva dezvoltării celulelor canceroase. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației care poate duce la cancer. Sfecla conține, de asemenea, 4 grame de fibre per cană, ceea ce vă poate ajuta să vă reduceți riscul de cancer.

Spanac

Plin de nutrienți care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina K care ajută la coagularea sângelui, carotenoizi care sunt antioxidanți ce pot ajuta la combaterea cancerului, folat, care ajută la formarea și repararea ADN-ului, glicoglicerolipidele, care pot fi deosebit de benefice împotriva cancerului de prostată, de sân și de stomac.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în substanțe fitochimice care protejează corpul de substanțele dăunătoare care cauzează cancer. Unele dintre substanțele fitochimice care se găsesc în fructe de pădure sunt: ​​antocianine (se găsesc în fructele de pădure albastre și violete), care sunt substanțe fitochimice care ajută la reducerea inflamației și vă protejează creierul; acid elagic, care are proprietăți antitumorale și ajută la neutralizarea substanțelor care provoacă cancer; pterostilben, care este un antioxidant puternic și ajută la reducerea inflamației, scrie medicinenet.com.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel