Sari la conținut

Top 8 cele mai proaste alimente. Prevenirea insuficienței renale

Top 8 cele mai proaste alimente pe care ar trebui să le evitați pentru a preveni insuficiența renală.

Rinichii sunt organul funcțional primar al sistemului renal. Sunt două organe în formă de fasole, fiecare de dimensiunea unui pumn, situate chiar sub cutia toracică, una pe fiecare parte a coloanei vertebrale.

Rinichii sunt esențiali în funcțiile homeostatice, cum ar fi reglarea electroliților, menținerea echilibrului acido-bazic și reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, sunt responsabili pentru eliminarea deșeurilor, medicamentelor și toxinelor prin urină.

Din păcate, unele alimente pun mult mai multă presiune pe rinichi și îl deteriorează. Dacă urmați o dietă bună, puteți evita această problemă. Deci, aici am menționat 8 alimente care vă afectează rinichii, potrivit buzznoble.com. Acest articol vă va ajuta să mențineți o dietă echilibrată pentru rinichi.

Top 8 cele mai proaste alimente pe care ar trebui să le evitați

1. Carnea roșie

Carnea roșie poate afecta grav rinichii, ceea ce crește riscul de boli renale și, în cele din urmă, insuficiența renală, sugerează un studiu amplu. Este o sursă valoroasă de aminoacizi esențiali și micronutrienți.

Corpul nostru are nevoie de proteine ​​pentru a crește mușchii. Dar metabolizarea în rinichi este o provocare. Aportul de carne roșie poate duce la creșterea producției de toxine uremice și la creșterea riscului cardiovascular.

Aportul ridicat de carne roșie este asociat cu un risc crescut ce poate provoca formarea de celule numite macrofage în țesutul renal. Acest lucru dăunează în cele din urmă rinichilor și duce la acumularea de reziduuri acide în organism.

2. Alcoolul

Rinichii dumneavoastră au probleme cu filtrarea toxinei în alcool. Dacă beți prea mult, rinichii sunt supuși la o stare de presiune. Mai mult de două băuturi pe zi vă pot crește șansele de a avea tensiune arterială crescută. Consumul cronic poate provoca, de asemenea, boli de ficat.

Rata fluxului de sânge către rinichi este de obicei menținută la un anumit nivel, astfel încât rinichii să vă poată filtra bine sângele. Alcoolul vă poate deshidrata. Deci, este important să beți mai multă apă după consumul de băuturi.

3. Sare de masă

Sodiul este un electrolit esențial care ajută la menținerea echilibrului apei în și în jurul celulelor. De asemenea, ajută la menținerea nivelurilor stabile ale tensiunii arteriale. O dietă bogată în sare va modifica acest echilibru de sodiu, determinând rinichii să aibă funcții reduse și să elimine mai puțină apă, rezultând o tensiune arterială mai mare. Acest lucru pune presiune pe rinichi și poate duce la boli de rinichi.

4. Cofeina

Cofeina crește riscul bolilor renale sau crește rata de scădere a funcției renale. Este un stimulent bun, astfel încât accelerați fluxul de sânge și creșteți tensiunea arterială. De asemenea, duce la deshidratare. Cu toate acestea, moderarea cantității de cafea pe care o beți este o idee bună. Cei care se luptă cu controlul tensiunii arteriale ar trebui să bea în special mai puțin de trei căni pe zi.

Top 8 cele mai proaste alimente pe care ar trebui să le evitați

5. Băuturi sodice și băuturi energizante

Noi cercetări sugerează că consumul de băuturi răcoritoare cu zahăr și cofeină poate crește riscul de boli de rinichi. De obicei conține apă carbogazoasă, îndulcitor și aromă naturală sau artificială. Ceea ce nu este bun pentru sănătatea ta și ar trebui evitat din dieta ta. Rinichiul tău este forțat să filtreze și să elimine urina. Poate provoca tensiune arterială crescută, care vă va afecta țesutul renal, afectând funcția acesteia.

6. Îndulcitori artificiali

Este un înlocuitor al zahărului și un aditiv alimentar care oferă un gust dulce. care poate fi găsit în băuturile fără suc și în băuturile răcoritoare. Îndulcitorii artificiali pot declanșa o creștere a insulinei. Acest lucru vă poate afecta rinichii. Puteți folosi mierea naturală ca înlocuitor.

7. Produse lactate

Produsele lactate pot fi un plus sănătos pentru dieta ta, dar nu trebuie consumate în exces. Produsele lactate conțin cantități mari de calciu, potasiu și proteine ​​și ar trebui să fie limitat la o dietă renală. Prea mult calciu poate slăbi oasele la cei cu afecțiuni renale și poate duce la pietre la rinichi. De asemenea, rinichii suprasolicitați nu vor putea procesa deșeurile de proteine ​​și vor atinge un nivel periculos în corpul vostru.

8. Alimente neecologice

Alimentele neecologice conțin mai multe cantități de reziduuri otrăvitoare de pesticide. Aceste reziduri nu dispar dacăspălați alimentele, pentru că pătrund în mâncare. Odată ingerate în corpul nostru este imposibil să procesăm aceste substanțe chimice. Aceste reziduuri de pesticide vă pot afecta rinichii prin oxidare. Deci, este mai bine să vă schimbați stilul de viață cu alimente naturale organice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel