Sari la conținut

Top cinci alimente care alungă stresul şi scad tensiunea

Stresul obliga organismul nostru sa fie intr-un continuu proces de adaptare. Efortul de adaptare modifica echilibrul nervos si hormonal, scade capacitatea de concentrare si productivitatea. Pe acest fond, apare hipertensiunea arteriala.

Una dintre cele mai simple şi eficiente modalităţi prin care poate fi redus stresul, o reprezintă alimentaţia:

Portocalele nu sunt doar o gustare sănătoasă şi delicioasă, ci sunt foarte bogate şi în vitamina C. S-a descoperit faptul că vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arterială revine la valorile normale după un moment mai tensionat al zilei.

Afinele sunt concentrate în antioxidanţi şi atacă direct stresul, acţiunea acestora asupra creierului fiind de trei ori mai puternică decât a unei doze de cofeină. La fel ca portocalele, acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând la reducerea acumulării stresului şi posibilelor răceli.

Sparanghelul este o legumă ce poate fi inclusă cu succes în orice dietă şi care ajută la reducerea stresului.

Avocado conţine grăsimi nesaturate şi potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului.

Sushi: serotonina şi melatonina, responsabile pentru reglementarea stării de spirit şi de sănătate, se găsesc în sushi. De asemenea, orezul în rulouri oferă raportul ideal de proteine – cardohidraţi, organismul simţindu-se plin de energie. Acesta este bogat în acid folic şi ajută la stimularea stării de spirit.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel