miercuri, decembrie 1, 2021

Deşi niciun tratament (cremă, gel sau reţete naturiste) nu va reuşi să vă scape definitiv de cearcăne, există câteva remedii ce vă vor ajuta să diminuaţi „umbrele” de sub ochi. Aveţi la îndemână câteva

Te-ar mai interesa: Atenție, 8 semne de care trebuie să ții seama! Cu ...

soluţii simple, însă trebuie să fiţi perseverenţi, deoarece efectele nu apar imediat, ci în timp.

1.      Sucul de cartofi. Conţine agenţi care au proprietatea de a lumina pielea afectată de cearcăne. Aşadar, este foarte indicat să tamponaţi această zonă cu suc de cartofi şi să lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute.

2.       Ceaiul verde. Reduce cearcănele şi ajută ochii umflaţi. După ce vă preparaţi un ceai, puteţi lăsa frunzele în apă şi să introduceţi totul în congelator (eventual într-un recipient special) pentru a obţine cuburi de gheaţă. Ţineţi cuburile de gheaţă pe ochi

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

(deasupra unei dischete demachiante) timp de 20 de minute. Dacă faceţi ceai la plic, puneţi pe pleoape pliculeţele folosite, timp de cinci minute.

3.      Masca pe bază de lapte praf şi miere. Amestecaţi o linguriţă cu lapte praf cu o linguriţă cu miere. Aplicaţi această compoziţie peste cearcăne şi lăsaţi să acţioneze timp de 15-20 de minute.

4.      Castraveţii. Răzuiţi mărunt împreună cu sucul lor sunt deosebit de folositori în situaţia de faţă. Aplicaţi-i pe cearcăne şi lăsaţi să acţioneze 20 de minute.

5.      Ulei de migdale şi ulei de măsline. Extrem de hrănitoare

Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

pentru piele, aceste uleiuri hidratează, reduc ridurile şi te scapă de cearcăne. Masează-ţi pielea cu ulei în fiecare seara şi vei avea numai de câştigat.

6.      Smochinele. Un alt remediu placut pentru a lupta impotriva cearcanelor este aplicarea unei smochine pe ochi. Smochina este foarte bogata in vitamina E şi este folosita ca antioxidant, antirid, antiinflamator si antibacterian.Taiati o smochina in doua si puneti cate o jumatate pe fiecare ochi. Se lasa 10-15 minute si se clateste cu apa calduta. Pielea va parea mai putin obosita si mai stralucitoare

7.      Albăstrele.

Te-ar mai interesa: Creierul și coloana vertebrală, extrem de afectate...

Dacă aveţi cearcăne, sunt benefice compresele călduţe cu infuzie de albăstrele – utilizaţi mici săculeţi de pânză, pe care îi umpleţi cu flori, le introduceţi în apă clocotită, lăsaţi să se răcească, apoi aplicaţi sub ochi tampoane cu acest ceai. Comprese la fel de folositoare puteţi face cu flori de tei, rozmarin sau muşeţel.

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri